Három emeletes torta
(ananászos-Milka csokis-karamellás)
Sógorom pár napja ünnepelte az 50. születésnapját. Mikor a Sógornőm elkezdte szervezni neki a szülinapi buliját, rögtön, kapva kaptam az alkalmon, és felajánlottam, hogy részünkről az ajándék egy 3 emeletes torta lesz. Úgy gondoltam, hogy nem pont maradandó, de mégis emlékezetes ajándék lesz. Próbáltam az ünnepelt és az évszaknak megfelelő ízeket választani.
Így lett karamellás, Milka csokis, és ananászos...
( A krémek receptje a standard 25 cm átmérőjű tortára vonatkoznak!)
Hozzávalók:
- 25 cm átmérőjű piskóta tortalap (7 tojásból)
- 22 cm átmérőjű kakaós piskóta tortalap (5 tojásból)
- 18 cm átmérőjű piskóta tortalap ( 3 tojásból)
- (receptjük itt)
Karamellás torta:
- 25 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 20 dkg margarin
- 1 csg. vaníliás cukor
- grillázs
A legnagyobb piskótát 3 lapra vágjuk. A tejszínt felmelegítjük. A cukrot az olajon karamellizáljuk, majd a tejszínt hozzáadva sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük. A margarint felhabosítjuk a vaníliás cukorral. Végül a kettőt egynemű krémmé keverjük. Betöltjük vele a tortát.
Milka-csoki torta:
- 3 dl tej
- 1 csg. csokoládés pudingpor
- 2 tábla Milka Alpenmilch csokoládé (200 gr.)
- 4 dl tejszín
- Milka csoki kockák
- csoki reszelék
A közepes piskótát 3 lapra vágjuk. A pudingporból és a tejből a zacskón lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Még forrón beleolvasztjuk a Milka csokoládét. Kihűtjük. A tejszínt habbá verjük. Végül a kettőt egynemű krémmé keverjük. Betöltjük vele a tortát.
- 2 csg. tejszín ízű pudingpor
- kb. 4 dl tej
- 1 darabolt ananász konzerv
- 2 dl tejszín
A díszítéshez:
- darabolt ananász
A legkisebb piskótát 3 lapra vágjuk. A konzerv levét lemérjük, és annyi tejet adunk hozzá, hogy 6 dl legyen. A pudingporból és a tejes ananászléből a zacskón lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Kihűtjük. A tejszínt habbá verjük. Végül a kettőt egynemű krémmé keverjük. Majd a lecsepegtetett ananászdarabokat is beleforgatjuk. Betöltjük vele a tortát.
Összeállítás:
A tortánál belső állványt alkalmaztam, mert 3 emeletnél már kell. Nagyon hasznos, egyrészt a szeletelést, és a szállítást is biztonságosabbá teszi.
Alapesetben a tortákat a saját krémjükkel szoktam bevonni, és díszíteni. De mivel itt egy emeletes tortáról beszélünk, valahogy összhangba kellett hozni őket. Így egy semleges vaníliás krémmel vontam be őket, és csoki ganache-zsal díszítettem. A krém rózsák szintén a bevonó krémből készültek. A tortákat az ízesítésnek megfelelően díszítettem. Az ananászosat ananász darabokkal, a közepére felaprózottat szórtam, a krém rózsákba eredeti méretükbe nyomtam. A Milka csokis közepét csoki reszelékkel szórtam meg, és a rózsákba Milka csoki kockákat szúrtam. A karamellás torta közepét durvára tört grillázzsal szórtam meg, a rózsákba nagyobb darabokat nyomtam.
Szîvből Gratulálunk!!!! Csodàs ajàndèk volt, ès a fènykèp örök emlèk marad!!!!!
VálaszTörlésNagyon szépen köszönöm! Bízunk benne, hogy sokáig emlékezik majd rá. :-)
VálaszTörlés