Üdvözöllek a blogomon!

2019. február 26., kedd

Kanál fánk

Kanál fánk


Ma a világ egyik legkönnyebben elkészíthető fánk receptjét hoztam el nektek. Nem kell keleszteni, nem kell hozzá még fánkszaggató sem, csak két kanál. Viszont a fánk élmény garantáltan nem marad el. Gyors és még a kezdők is boldogulnak vele. 
Ez a Kanál fánk.


Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 2 ek. cukor 
  • 1 nagy tejföl (450 gr.-os) 
  • 1 tk. instant élesztő 
  • 1 tk. szódabikarbóna 
  • csipetnyi só 
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálba halmozzuk. Az élesztőt sem kell felfuttatni. Simára keverjük, egy sűrűbb nokedli tészta állagot kapunk. Meleg helyen 20 percet pihentetjük. Pihentetés után két kanál segítségével forró olajba szaggatjuk, és aranybarnára sütjük. 
Az elkészítése semmi ördöngösséget nem igényel. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk. 


Én egy édesebb házi vadszeder lekvárt kínáltam hozzá.


Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Rendszeres olvasók

Translate