Üdvözöllek a blogomon!

2019. február 13., szerda

Sült almakarika

Sült almakarika


Ma egy nagyon-nagyon finom sült almakarikát hoztam nektek. Rengeteg téli almánk volt az idén, ami lassan elkezd romlani. Ezt megelőzendő próbálom felhasználni őket minél előbb. 
A recept egy régi újságban volt fellelhető. Elkészíthető egy tartalmas leves után második fogásként, vagy vacsora helyett, vagy csak úgy édesség gyanánt. Nem egy diétás fogás, de aki egyszer megkóstolja, nem tud majd ellenállni neki. Kemény, savanykásabb ízű almákat érdemes használni hozzá. 


Hozzávalók:
  • 2-3 nagyobb alma
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 9 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1 csg. vaníliás cukor
  • pici rum, vagy rum aroma
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

Az almákat egészben meghámozzuk, és kiszúrjuk a magházukat. Ujjnyi vastagon felkarikázzuk. A hozzávalókból egy sűrű palacsinta tésztát keverünk. Az olajat felforrósítjuk, majd közepes lángra vesszük. Az almákat a tésztában megmártjuk, és aranybarnára sütjük az olajban, papírtörlőn lecsepegtetjük. 
Frissen, melegen, fahéjas cukorral megszórva tálaljuk!


Jó étvágyat!

🍎🍎🍎

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate