Rakott csirkemell rácosan
Ezt a recept saját találmány, inspirálója a rácponty, de mivel a család nem nagy hal rajongó, így csirkemellel cseréltem le a halacskát.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 lecsó (én házit használtam)
- 15 dkg füstölt szalonna
- 1 pohár tejföl
- kevéske étolaj
Elkészítése:
A húst nagyobb csíkokra vágom és besózom. A szalonnát felkockázom, és egy serpenyőben kipirítom, majd egy szűrő kanállal kiszedem. A visszamaradt zsiradékhoz öntök még olajat, és a csirkemellek mindkét oldalát elősütöm. Egy tűzálló tál aljába kevéske olajat teszek, az alját kirakom az átpirított hússal. Nyakon öntöm a lecsóval, és rászórom a kipirított szalonnát. A tetejére tejfölt teszek, és 180 fokon addig sütöm, amíg a hús meg nem puhul.
Főtt, tört, vagy Hasselback burgonyával tálalom!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése