Pingvin
-a hűsítő nyári desszert-
Ezt a receptet a kedves és aranyos fodrászomtól kaptam. Amikor megyek hozzá, mindig nagyon jól elbeszélgettünk. Legutóbb a főzés, és a receptek volt a téma. Akkor mesélte el, hogy ezt a kis édességet nagyon szeretik, mert változatosan elkészíthető, mind a puding, mind a gyümölcs tekintetében, sokszor készítette már akkor is, mikor a gyerekek kicsik voltak, zsúrra, oviba. A nevét nem mondta el, de az én kétéves kislányom tegnap megoldotta ezt a problémát is. Amikor készült, ott sündörgött szokás szerint körülöttem, és amikor megmártottam a falatkákat a pudingba, onnantól mondogatta, hogy ő eszik pingvint. Mire rájöttünk, hogy a sütire gondol. Amikor a tányérkájára tettem egyet, elmutogatta az apjának, hogy hol a szeme, meg a szája. Így lett pingvin!
Hozzávalók 14-15 db-hoz:
- 1 csg. kerek babapiskóta (125 gr.-os)
- 2 banán
- 1 csg. vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
- cukor ízlés szerint
- 5 dkg étcsoki (el is hagyható, a csoki már az én ötletem volt, eredetileg anélkül készült)
- színes tortadara
+ kell még:
- fogpiszkáló
Elkészítése:
A banánt ujjnyi vastagra felkarikázzuk. A fogpiszkálóra tűzünk két piskóta közé egy banán karikát. Elkészítjük a pudingot a tejjel és a cukorral a zacskón lévő leírás alapján. A pingvineket megmártjuk a pudingba, és egy sütőpapírra helyezzük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokit, majd minden falatka tetejére csurgatunk belőle. Rögtön díszítjük a tortadarával.
Mire a puding és a csoki megdermed, addigra a piskóták is visszapuhulnak.
Hűtve tároljuk!
😋
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése