Töltött csirke mexikói rizzsel
Kedvenc ünnepi vagy vasárnapi fogásom ez a recept. Legutóbb Anyukám szülinapja alkalmából készítettem. A hozzávaló köret saját recept, nagyon jól jön, ha egy kis zöldséget akarunk becsempészni az étrendbe. A töltött csirkében az a nagyszerű, hogy előre el lehet készíteni, és lefagyasztani, és amikor szükség van rá csak elővenni, és már sülhet is. Emiatt tökéletes fogás, egy ünnepi alkalommal, vagy hosszú hétvégén, amikor nincs időnk a konyhába szorgoskodni, de mégis finomat ennénk!
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb (vagy egy egész csirke is lehet)
- 3 szelet kenyér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 tojás
- 1 tk. ételízesítő
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1/2 dl étolaj
A körethez:
- 2 bögre rizs
- 1/2 dl étolaj
- 4 bögre víz
- 2 tk. ételízesítő
- 450 gr. mexikói zöldség keverék
Elkészítése:
A combokról az esetlegesen rajta maradt apró tollat, tokokat eltávolítjuk és alaposan megmossuk. A töltelékhez a kenyeret vízbe áztatjuk. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és megfuttatjuk rajta a petrezselymet. Ízesítjük, majd hozzáöntjük a felvert tojást. Ha a tojás félig megsült, hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, és addig sütjük folyamatosan kevergetve, amíg el nem válik az edény falától a masszánk. Ezután ezzel töltjük meg a combokat: a húson egy kanál segítségével meglazítjuk a bőrt, majd a bőr alá töltjük a tölteléket. Egy tepsi alját kiolajozunk, és a belesorakoztatjuk a combokat. A tetejüket is a kezünkkel megolajozzuk, és sóval, borssal ízesítjük kívülről is őket.
170 fokon ropogósra sütjük.
A köret elkészítése:
A rizst az olajon megpirítjuk, amikor üvegesnek látszik felöntjük a vízzel. Ízesítjük, és hozzáadjuk a zöldség keveréket is. Áttesszük a sütőbe, és addig pároljuk, amíg a víz el nem fő rajta. Többször ellenőrizzük, kevergessük meg, de arra vigyázzunk, hogy a végén ne szárítsuk ki!
Bármilyen főétel mellé adhatjuk, rizi-bizi, vagy rizs helyett!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése