Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 7., szombat

Maci kávés süti

Maci kávés süti



Nem tudom, mennyire ismeritek a Maci nevű instant pótkávét. Ez volt gyermekkorunk menzás tejeskávéja. Én mindig tartok itthon belőle, nagyon jól jön amikor olyanunk van, hogy "innánk kávét, meg nem is". Nem olyan régen rátaláltam egy belőle készült süti receptre itt. Nyomban meg is sütöttem, szokás szerint kicsit személyre szabva. Annyira finom lett, hogy pillanatok alatt elfogyott. Ma vendégségbe voltunk, oda is ezt vittem, és sikere lett!


Hozzávalók:
  • 7 tojás 
  • 15 dkg cukor
  • 7 ek. Maci kávé
  • 7 ek. víz
  • 20 dkg liszt
  • 1 csg. sütőpor
A krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. Maci kávé
  • 3 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
A tetejére:
  • 10 dkg durvára tört dió
  • 10 dkg tortabevonó
Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat fehéredésig kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet, a kávét, azzal is kikeverjük. Utána a sütőporos lisztet is hozzáadjuk. Végül a fehérje habot forgassuk bele. Kikent, kilisztezett közepes méretű tepsiben, 180 fokon 25 percig, tűpróbáig sütjük. Fél úton lessük meg a tésztát, ha a teteje nagyon megpirulna, alufóliával fedjük le. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra.
A krémhez a tejet, a tojásokat, a lisztet és a kávét takarékon, állandóan keverve főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. A puha margarint habosítsuk fel a cukorral, és ha a kávés krém kihűlt, adjuk hozzá, és keverjük simára. 
A krém ⅔-ával kenjük meg az alsó lapot, erre jön a felső lap. A maradékot kenjük a felső lapra. A tetejét szórjuk meg a dióval, majd a felolvasztott tortabevonót csurgassuk rá.


Hűtőben tároljuk, és kockákra szelve tálaljuk. ( Akár egy bögre Maci kávé mellé!)

Jó sütést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate