Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 26., csütörtök

Vanília és csokoládé fagylalt

Vanília és csokoládé fagylalt


Kedves Olvasóim!

Ma ezzel a recepttel ünneplem a 200. bejegyzésemet. Szeretném megköszönni, hogy ezalatt a 200 bejegyzés alatt, 11298-szor jártatok itt nálam, olvastatok, böngésztetek, keresgéltetek. Remélem továbbiakban -úgy további 100 bejegyzés múlva- ismét köszönthetlek Titeket!


Visszatérve a recepthez: azért választottam ezt, mert ma is, mint a századiknál valami különlegeset szerettem volna hozni nektek. Ez a recept is a gyermekkoromba repít vissza, a 80-as évek végére, 90-es évek elejére. Akkoriban mi, egy utcában lakó gyerekek sokszor verődtünk össze a szabadban játszani. A mi utcában lakott az egyik tanár nénink, akinek szintén volt két lánya. Egyik nyári szünetben épp náluk játszottunk, amikor készítette ezt a fagyit. Akkor még nem lehetett falu helyen fagyit venni, talán még jégkrémet sem. Én iskolás gyerekként tátott szájjal figyeltem, hogy hogy készül. Különösen, a tálas mixer tetszett, mert nekünk nem volt.
El is kértem a receptet, amely aztán hosszú évekig várta, hogy felnőjek, és magam is elkészítsem!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. rum aroma
  • 2 dl tejszín
A csokoládéshoz:

  • kakaópor ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a kétféle cukorral és a rummal. Csokoládés esetén belekeverjük a kakaóport is. A tojásfehérjékhez hozzáöntjük a tejszínt, és kemény habbá verjük. Majd folyamatos habverés közben hozzácsurgatjuk a sárga masszát. 1 éjszakán át mélyhűtőbe tesszük, utána fogyasztható.
Tálaláskor csokival, tejszínhabbal díszítjük.


Kötelező kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate