Spenótos pite
Ezt a pitét sokszor készítem, mert a spenótot is, és a sajtokat is szeretjük. Az eredetijét Jamie Oliver egyik főzős műsorábban láttam. (Mellesleg nagy kedvencem!) A receptet annyiban "magyarosítottam", hogy másfajta sajtot használok, mint ami az eredeti recepten megvolt adva.
Nem mindig készítek húsos fogást, mert alapvetően nem vagyunk az a "húst hússal" evő család. Szerencsére nálunk a zöldségek is sokszor szerepet kapnak az étlapon.
Ilyenkor jön jól egy ilyen recept.
Ilyenkor jön jól egy ilyen recept.
Hozzávalók:
- 1 csg. réteslap
- 45 dkg spenót
- 25 dkg krémfehérsajt (eredetileg 30 dkg feta sajt)
- 1 csg. mozzarella (eredetileg 5 dkg cheddar sajt)
- 5 tojás
- 1 kk. citromlé
- 1 tk. oregano
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- olvasztott vaj vagy margarin
A tetejére:
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A spenótot kevés olajon lepirítjuk, közben fűszerezzük a citromlével, sóval, szerencsendióval, majd lehúzzuk a tűzről. A tojásokat felverjük, a sajtokat villával hozzádolgozzuk, majd az oregánot, borsot is hozzáadjuk. A tojásos sajtot összeforgatjuk a spenóttal. Egy pite formát kikenünk vajjal, és kibéleljük a fele réteslappal. A lapok között is természetesen kenegetjük a vajjal. Ráhalmozzuk a tölteléket és befedjük a maradék réteslappal. A tészta lelógó részeit visszahajtjuk a tetejére.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése