Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 23., hétfő

Spenótos pite

Spenótos pite



Ezt a pitét sokszor készítem, mert a spenótot is, és a sajtokat is szeretjük. Az eredetijét Jamie Oliver egyik főzős műsorábban láttam. (Mellesleg nagy kedvencem!) A receptet annyiban "magyarosítottam", hogy másfajta sajtot használok, mint ami az eredeti recepten megvolt adva.
Nem mindig készítek húsos fogást, mert alapvetően nem vagyunk az a "húst hússal" evő család. Szerencsére nálunk a zöldségek is sokszor szerepet kapnak az étlapon.
Ilyenkor jön jól egy ilyen recept.


Hozzávalók:

  • 1 csg. réteslap
  • 45 dkg spenót
  • 25 dkg krémfehérsajt (eredetileg 30 dkg feta sajt)
  • 1 csg. mozzarella (eredetileg 5 dkg cheddar sajt)
  • 5 tojás
  • 1 kk. citromlé
  • 1 tk. oregano
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olvasztott vaj vagy margarin

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:

 A spenótot kevés olajon lepirítjuk, közben fűszerezzük a citromlével, sóval, szerencsendióval, majd lehúzzuk a tűzről. A tojásokat felverjük, a sajtokat villával hozzádolgozzuk, majd az oregánot, borsot is hozzáadjuk. A tojásos sajtot összeforgatjuk a spenóttal. Egy pite formát kikenünk vajjal, és kibéleljük a fele réteslappal. A  lapok között is természetesen kenegetjük a vajjal. Ráhalmozzuk a tölteléket és befedjük a maradék réteslappal. A tészta lelógó részeit visszahajtjuk a tetejére.
Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és 180 fokon aranybarnára sütjük.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate