Steak burgonya házilag
Szeretjük a steak burgonyát, sokszor vásárolok elősütött verziót. Ha több időm van, akkor ezt a házi variációt készítem. Garantáltan sikert aratok vele.
Hiába a házinak nincs párja...
Hozzávalók:
- 1 kg nagyobb krumpli
- sült krumpli fűszerkeverék (én az általam összeállított fűszerkeveréket használom, receptje itt)
- étolaj
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk (ha héjasat szeretnénk, akkor csak jó alaposan megmossuk), és gerezdekre vágjuk. Sós vízben fél puhára főzzük. Ha már félig puha a vizet leöntjük róla. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, és a lecsepegtetett krumplira öntjük, jól összeforgatjuk vele. Az egészet egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük (egy rétegben), és 180 fokon addig sütjük, amíg a krumpli teljesen meg nem puhul.
Sültek mellé kínáljuk!
jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése