Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 19., csütörtök

Hideg gyümölcsleves

Hideg gyümölcsleves


A gyümölcslevest mindig az évszaknak megfelelő friss idény gyümölcsből készítem. Ami állandó benne az az 1-2 marék fagyasztott meggy vagy cseresznye, ami a színét adja. Tavasszal pár szem eperrel, nyáron barackkal, ősszel szilvával, szőlővel, körtével bolondítom meg, télen nem hiányozhat belőle a narancs, mandarin és a  banán sem. Próbálom mindig 
sokféle gyümölccsel főzni, így mindig kicsit más lesz, mint az előző.

Hozzávalók:
  • 1 marék fagyasztott magozott meggy, vagy cseresznye
  • friss idény gyümölcs (itt alma, barack, banán van benne)
  • 1 rúd egész fahéj
  • pár szem szegfűszeg
  • cukor vagy édesítő ízlés szerint
  • ½ csg. vaníliás puding
  • 2 dl tej


Elkészítése:

A gyümölcsöket megpucolom, megmosom, felkockázom. A mennyiség attól függ mennyi leves akarunk főzni. Egy fazékba halmozzuk az összes gyümölcsöt, és felengedjük vízzel. Hozzádobom a fűszereket, és puhára főzöm őket. Vigyázzunk, azért ne főzzük szét, hamar puhulnak. Ha már puha, cukorral vagy édesítővel édesítjük.  A tejet kikeverjük a pudinggal, majd behabarjuk a levest vele. Kiforraljuk, és már el is készült.


Hűtve tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate