Hideg gyümölcsleves
A gyümölcslevest mindig az évszaknak megfelelő friss idény gyümölcsből készítem. Ami állandó benne az az 1-2 marék fagyasztott meggy vagy cseresznye, ami a színét adja. Tavasszal pár szem eperrel, nyáron barackkal, ősszel szilvával, szőlővel, körtével bolondítom meg, télen nem hiányozhat belőle a narancs, mandarin és a banán sem. Próbálom mindig
sokféle gyümölccsel főzni, így mindig kicsit más lesz, mint az előző.
Hozzávalók:
- 1 marék fagyasztott magozott meggy, vagy cseresznye
- friss idény gyümölcs (itt alma, barack, banán van benne)
- 1 rúd egész fahéj
- pár szem szegfűszeg
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
- ½ csg. vaníliás puding
- 2 dl tej
Elkészítése:
A gyümölcsöket megpucolom, megmosom, felkockázom. A mennyiség attól függ mennyi leves akarunk főzni. Egy fazékba halmozzuk az összes gyümölcsöt, és felengedjük vízzel. Hozzádobom a fűszereket, és puhára főzöm őket. Vigyázzunk, azért ne főzzük szét, hamar puhulnak. Ha már puha, cukorral vagy édesítővel édesítjük. A tejet kikeverjük a pudinggal, majd behabarjuk a levest vele. Kiforraljuk, és már el is készült.
Hűtve tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése