Üdvözöllek a blogomon!

2018. július 13., péntek

Kókuszos őzgerinc

Kókuszos őzgerinc


Tegnap nagyon örömteli napom volt: egyrészt azért, mert kezdenek szállingózni a tagok a frissen alakult "Ami a konyhánkból kikerül..." nevű Facebook csoportomba (várlak téged is szeretettel), másrészt, mert beteg édesapámmal kapcsolatos ügyintézésekbe is sikerült eredményt elérnem.
Ezt megünnepelendő és feszültség levezetésképpen sütöttem tegnap délután a családnak ezt a sütit...


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1,2 dl víz
  • 1,2 dl étolaj
  • 2 ek. kakaópor

A krémbe:

  • 6 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. rumaroma

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék


Elkészítése:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük habbá. A sárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, majd adjuk hozzá a vizet, az olajat, és a lisztet is. Végül forgassuk bele a fehérje habot óvatosan. Két őzgerinc formát kenjünk, lisztezzünk ki, és egyik be simítsuk bele a fele tésztát. (Próbáljuk pontosan felezni, azért hogyha megsülnek, egyforma magasak legyenek.) A másik feléhez adjuk hozzá a kakaóport, majd azt meg a másik őzgerincbe öntsük. Süssük 160 fokon tűpróbáig, kb. 40 perc. Ha megsült, borítsuk rácsra, és hagyjuk kihűlni.
Addig készítsük el a krémet: a tejet a liszttel főzzük sűrűre, majd hagyjuk kihűlni. Ezután keverjük hozzá a puha margarint, a kókuszreszeléket, és a rumaromát.
Összeállítás: a tésztákat vágjuk hosszában 4 csíkra. Mindegyiket kenjük meg a krémmel, és felváltva ragasszuk össze. A maradék krémmel vonjuk be az őzgerincek külsejét, és szórjuk meg kókuszreszelékkel.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.



Jó sütést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate