Üdvözöllek a blogomon!

2018. május 3., csütörtök

Snickers palacsinta

Snickers palacsinta


Az egyik kedvenc csokim a Snickers, a mogyoró és a karamell miatt. Tudjátok, ez a legjobb ha éhes vagy, ahogy a reklám is mondja. A palacsintás verziója saját kreáció, próbáltam a csoki ízvilágát visszaadni benne, azt hiszem, sikerült...


Hozzávalók:

  • 12 db palacsinta
  • 1 csg. Aranka csokoládés krémpor
  • 1 csg. Aranka mogyoróízű krémpor
  • 6 dl tej
A karamell öntethez:

  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 ek. étolaj
A díszítéshez:

  • tejszínhab
  • durvára tört mogyoró
  • snickers csoki

Elkészítése:

Az öntettel kezdünk: a tejszínt felmelegítjük, egy serpenyőbe olajat csurgatunk, majd a cukrot hozzáadva karamellizáljuk. Amikor elérte a megfelelő színt, hozzáöntjük a tejszínt, és addig melegítjük tovább, amíg sima, egynemű nem lesz. Díszítésig hűlni hagyjuk.  A krémporokat egyenként a 3-3 dl tejjel elkészítjük, a zacskón lévő leírás szerint. A palacsintákat megkenjük 1 ek. csokikrémmel, majd ennek a tetejére szintén 1 ek. mogyorós krémet simítunk. A palacsinták széleit behajtjuk, majd a szokásos módon feltekerjük őket. A tetejére karamell öntetet locsolunk, majd tejszínhabbal, mogyoróval, és csoki szelettel díszítjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate