Snickers palacsinta
Az egyik kedvenc csokim a Snickers, a mogyoró és a karamell miatt. Tudjátok, ez a legjobb ha éhes vagy, ahogy a reklám is mondja. A palacsintás verziója saját kreáció, próbáltam a csoki ízvilágát visszaadni benne, azt hiszem, sikerült...
Hozzávalók:
- 12 db palacsinta
- 1 csg. Aranka csokoládés krémpor
- 1 csg. Aranka mogyoróízű krémpor
- 6 dl tej
A karamell öntethez:
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1-2 ek. étolaj
A díszítéshez:
- tejszínhab
- durvára tört mogyoró
- snickers csoki
Elkészítése:
Az öntettel kezdünk: a tejszínt felmelegítjük, egy serpenyőbe olajat csurgatunk, majd a cukrot hozzáadva karamellizáljuk. Amikor elérte a megfelelő színt, hozzáöntjük a tejszínt, és addig melegítjük tovább, amíg sima, egynemű nem lesz. Díszítésig hűlni hagyjuk. A krémporokat egyenként a 3-3 dl tejjel elkészítjük, a zacskón lévő leírás szerint. A palacsintákat megkenjük 1 ek. csokikrémmel, majd ennek a tetejére szintén 1 ek. mogyorós krémet simítunk. A palacsinták széleit behajtjuk, majd a szokásos módon feltekerjük őket. A tetejére karamell öntetet locsolunk, majd tejszínhabbal, mogyoróval, és csoki szelettel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése