Expressz almás
A múlt héten sütöttem ezt a villámgyors almás-leveles süteményt. Mindig van itthon alma, és a fagyasztóban is lapul egy-egy csomag leveles tészta is. Egy tartalmasabb leves után kitűnő desszert, vagy akár uzsira egy jó kávé, tea mellé is elkészíthető.
Azonkívül jól felhasználható vele a kicsit ütődöttebb, hibásabb alma is,
mert azt sem szabad kidobni, ha ilyen finomság készíthető vele.
mert azt sem szabad kidobni, ha ilyen finomság készíthető vele.
Az ötletet adó recept innen származik.
Hozzávalók 4 db-hoz:
- 1 csomag leveles tészta (500gr.)
- 4 nagyobb alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- margarin ízlés szerint
- 1 felvert tojás, a tetejére
Elkészítése:
A leveles tésztát negyedeljük, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Össze- illetve széthajtással megjelöljük a felezővonalát. Az almákat nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálban megszórjuk a cukorral és a fahéjjal. Majd a tészta egyik részére rakjuk úgy, hogy a széleken kimaradjon 2-3 cm a tésztából, és margarindarabkákat vagdosunk rá.
Az másik részét a képen látható módon derelyeszaggatóval bevagdaljuk, majd óvatosan ráborítjuk az, almás részre, a széleket villával összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojást felverjük, és ezzel kenjük meg a tetejüket.
Aranybarnára sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
Langyosan a legfinomabb!!!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése