Üdvözöllek a blogomon!

2018. május 8., kedd

Expressz almás

Expressz almás 


A múlt héten sütöttem ezt a villámgyors almás-leveles süteményt. Mindig van itthon alma, és a fagyasztóban is lapul egy-egy csomag leveles tészta is. Egy tartalmasabb leves után kitűnő desszert, vagy akár uzsira egy jó kávé, tea mellé is elkészíthető.
Azonkívül jól felhasználható vele a kicsit ütődöttebb, hibásabb alma is,
mert azt sem szabad kidobni, ha ilyen finomság készíthető vele.
Az ötletet adó recept innen származik.


Hozzávalók 4 db-hoz:

  • 1 csomag leveles tészta (500gr.) 
  • 4 nagyobb alma 
  • cukor ízlés szerint 
  • fahéj ízlés szerint 
  • margarin ízlés szerint 
  • 1 felvert tojás, a tetejére

Elkészítése: 

A leveles tésztát negyedeljük, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. Össze- illetve széthajtással megjelöljük a felezővonalát. Az almákat nagyobb darabokra vágjuk, és egy tálban megszórjuk a cukorral és a fahéjjal. Majd a tészta egyik részére rakjuk úgy, hogy a széleken kimaradjon 2-3 cm a tésztából, és margarindarabkákat vagdosunk rá. 
Az másik részét a képen látható módon derelyeszaggatóval bevagdaljuk, majd óvatosan ráborítjuk az, almás részre, a széleket villával összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tojást felverjük, és ezzel kenjük meg a tetejüket. 
Aranybarnára sütjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk. 


Langyosan a legfinomabb!!!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate