Spenótos-mascarponés tagliatelle
Az én drága Barátnőm nem olyan régen megörvendeztetett a kedvenc tészta receptjével. Annyira gusztusosan tudta mesélni, hogy hogyan készül, hogy rögtön össze is futott a nyál a számban. Alig vártam, hogy írásban is elküldje, hogy mielőbb kipróbálhassam.
A végeredmény pedig a beszámolóhoz híven fenomenális lett...szerintem.
Hozzávalók:
- 1 csg. 500 gr.-os tagliatelle (én hosszú metéltet használtam)
- 25 dkg leveles spenót (én fagyasztottat használtam)
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl főzőtejszín
- 1 leveskockából és 1 dl meleg vízből készített alaplé
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Tetejére:
- reszelt sajt
Elkészítse:
A fokhagymát megpucoljuk, és nyomón áttörjük, majd kevéske olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a spenótot is, és addig pároljuk amíg össze nem esik. A fagyasztottnak elég pár perc is. Felöntjük az alaplével, majd a tejszínnel is. Olvasszuk bele a krémsajtot is, majd fűszerezzük a borssal, esetleg sóval ha szükséges. Addig főzzük, míg a szósz vissza nem sűrűsödik, addig főzzük ki a tésztát al dentére. Ha a tészta is, a szósz is elkészült, forgassuk össze őket.
Reszelt sajttal bőven megszórva tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése