Budapest tokány
Anyukám a héten egyik nap menüt rendelt magának, méghozzá sertésszeletet Budapest módra. Annyira gusztán hangzott, hogy eszembe is jutott, hogy én is ismerek egy Budapest módra elkészített tokányt. El is határoztam, hogy a vasárnapi, anyák napi menünk ez lesz,
jól fog illeni a meggyleves mögé.
jól fog illeni a meggyleves mögé.
Így is lett, és mivel Anyám is nálunk ebédelt, kiderült, hogy menü is hasonló volt,
de az enyém Anyus szerint finomabb.
de az enyém Anyus szerint finomabb.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 25 dkg csirkemáj
- 45 dkg zöldborsó
- 15 dkg gomba
- ételízesítő ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- majoranna ízlés szerint
Elkészítése:
A combot, gombát, vöröshagymát apró kockára vágjuk, a májat megtisztítjuk, és felezzük,
hogy ne legyenek nagyok.
hogy ne legyenek nagyok.
Kevéske olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a húst is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a paprikával, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Ha felforrt, fűszerezzük, majd közepes lángon főzzük. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a borsót, gombát, májat is. Ha minden puhára főtt, és a leve is visszaforrt készen is vagyunk.
Szarvacska tésztával tálaljuk, de illik hozzá a főtt burgonya is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése