Üdvözöllek a blogomon!

2018. május 9., szerda

Budapest tokány

Budapest tokány 


Anyukám a héten egyik nap menüt rendelt magának, méghozzá sertésszeletet Budapest módra. Annyira gusztán hangzott, hogy eszembe is jutott, hogy én is ismerek egy Budapest módra elkészített tokányt. El is határoztam, hogy a vasárnapi, anyák napi menünk ez lesz,
jól fog illeni a meggyleves mögé.
Így is lett, és mivel Anyám is nálunk ebédelt, kiderült, hogy menü is hasonló volt,
 de az enyém Anyus szerint finomabb.

Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 25 dkg csirkemáj
  • 45 dkg zöldborsó
  • 15 dkg gomba
  • ételízesítő ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint
  • majoranna ízlés szerint


Elkészítése:

A combot, gombát, vöröshagymát apró kockára vágjuk, a májat megtisztítjuk, és felezzük,
hogy ne legyenek nagyok.
Kevéske olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd a húst is rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a paprikával, majd annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Ha felforrt, fűszerezzük, majd közepes lángon főzzük. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a borsót, gombát, májat is. Ha minden puhára főtt, és a leve is visszaforrt készen is vagyunk.
Szarvacska tésztával tálaljuk, de illik hozzá a főtt burgonya is.


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate