Csokis-meggyes joghurt torta
A lányomnak, és a fiamnak egy napon van a névnapja. Mivel nálunk ez dupla ünnep sokszor készítettem már sütemény helyett tortát nekik. Az idén is így történt, egy nagyon fincsi sütés nélküli tortát sikerült készítenem a nagy alkalomra. Az eredeti ötlet egy Bidista oldalán talált recept adta, de aztán úgy alakult, hogy az én tortám mind ízben, mind az összetevők terén más lett, mint a felfedezett recept, amit én nem is bánok, mert hát ettől lett kicsit egyedi. Az ünnepelteknek nagyon ízlett a végeredmény, mert hát krémes is, könnyű is, csokis is.
Kell ennél több?
Hozzávalók:
- 30 dkg babapiskóta
- A sziruphoz:
- 2,5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 2 ek. csokismeggy aroma
- 2 dl tejszín
- 1 nagy pohár görög joghurt (400 gr.-os)
- 1 kis pohár tejföl (175 gr.-os)
- 17 dkg cukor
- 1 dl víz
- 1 csg. zselatin
- 1 üveg magozott meggy befőtt
- 10 dkg étcsoki
Elkészítése:
először a krémet készítjük el. A tejszínt habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a cukrot, joghurtot és a tejfölt is. A zselatint a vízben feloldjuk, majd a zacskón lévő előírás alapján előkészítjük, majd azt is a krémhez adjuk. A meggyet lecsepegtetjük, és egy pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit a krémbe forgatjuk. Összeállítjuk a tortát. A tejet meglangyosítjuk, de épp csak annyira, hogy a cukor felolvadjon benne, majd hozzáöntjük az aromát is. Egy tortaformát készítünk elő, majd a babapiskótákat megmártjuk az ízesített tejben, és szépen kirakosgatjuk a forma alját vele. Belesimítjuk a krém felét, majd egy újabb sor babapiskóta jön, végül a krém másik fele.
1-2 órát a hűtőben dermesztjük, ha a krém megszilárdult, díszíthetjük is. A csokit víz gőz felett felolvasztjuk. A félretett meggyet a torta közepére halmozzuk, majd csokival díszítjük a torta tetejét, a maradékot pedig lecsurgatjuk a torta oldalán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése