Üdvözöllek a blogomon!

2018. május 29., kedd

Krémes epertorta

Krémes epertorta


Végre itt az eper szezon. Bár még egy kicsit drága, de azt hiszem, egy tortára valót érdemes vásárolni belőle. Ezt a krémes epertortát még a lányom bérmálására készítettem, és ez volt a legfinomabb epertorta, amit valaha sikerült sütnöm. 
A recept a Tortasztárok magazin No.20-as számából való.


Hozzávalók:

  • 12,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 ek. tej
  • 1 tk. sütőpor
A krémhez:

  • ½ kg eper
  • 1 pohár epres joghurt
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csg. zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl tejszín
A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • eper
  • 1-2 ek. sárgabarack lekvár

Elkészítése:

A margarint habosra keverjük a cukorral, majd egyébként a tojásokat is hozzáadjuk, jól kikeverjük. Végül a tejet, és a sütőporos lisztet is a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt torta formába simítjuk, előmelegített sütőben tű próbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Az eperből egy marékra valót félreteszünk a díszítéshez, a többit megfelezzük. Egyik felét apró kockákra vágjuk, másik felét leturmixoljuk. A tejszínt a cukorral habbá verjük, a zselatint a zacskón lévő leírás alapján előkészítjük a víz hozzáadásával.
Összeállítjuk a krémet: a tejszínhez hozzáadjuk a joghurtot, a zselatint, az eper pürét és az eper darabokat. A tészta lapunkat visszatesszük a torta formába, majd ráöntjük a krémet. Hűtő szekrényben kb. 4 óra alatt kidermesztjük.
Jöhet a díszítés: a tejszínt némi cukorral habbá verjük, bevonjuk vele a torta oldalát. A díszítésre szánt epreket félbevágjuk, majd a torta tetejét kidíszítjük vele. A lekvárt meglangyosítjuk, hogy folyós legyen, és egy ecset segítségével megkenjük az epreket vele, hogy szép fényesek legyenek.
Tálalásig hűtőben tartjuk!


Jó sütést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate