Üdvözöllek a blogomon!

2019. augusztus 14., szerda

Ovis, gyermek ágynemű varrása

Ovis, gyermek ágynemű varrása

Két hét múlva megkezdődik az óvoda. Nagyon készülünk rá, mind lelkiekben, mind a szükséges felszerelés összekészítésében.
Ennek jegyében készült ez az ágynemű garnitúra. Mivel az óvoda nem adott meg egyéni méreteket a huzatokkal kapcsolatban, így a kereskedelmi forgalomban kapható méretben készült.
Tehát a paplan huzat mérete 90x135 cm-es, a párna huzat mérete pedig 40x50 cm-es.
A pöttyös anyag már előre megvolt, igaz eredetileg nem ehhez lett vásárolva. Mivel csöppömnek nagyon megtetszett, muszáj volt felhasználnom hozzá. A gond ott volt, hogy a teljes ágyneműhöz kevés volt az anyag, és mivel nem helyben vásároltam, esély sem volt a pótlására. Így egy egyszínű pamutvászonnal lett a szükséges anyagmennyiség kiegészítve.
Az eredmény meglepően egyedi és izgalmas lett, nagyon tetszik ez a kétoldalas megoldás!



Lássuk, hogy készül a kétoldalas gyerek ágynemű:

Hozzávalók:
  • 150 cm mintás pamutvászon (150 cm széles anyagból)
  • 150 cm egyszínű pamutvászon (150 cm széles anyagból)
  • 6 db gomb


Varrás menete:
  1. Szabjunk ki a mintás anyagból egy 145x97 cm-es, és egy 62x42 cm-es téglalapot. Szabjunk ki az egyszínű anyagból 141x97 cm-es, és egy 58x62 cm-es téglalapot.
  2. Az anyagok egyik rövidebb 4 cm-es felhajtást készítünk, tehát anyagonként egy felhajtás lesz.
  3. A mintás anyagon gomblyukakat készítünk, a párnára 2 db-ot, a paplanra 4 db-ot. Úgy helyeztem el őket, hogy: a párnánál a szélétől 14-14 cm-re, a paplannál a két szélső a szélétől 21-21 cm-re van, köztük pedig 18 cm a távolság.
  4. Következik az összeállítás:
    A gomblyukpántot visszahajtjuk a munka színére. A gomboláspántot ráigazítjuk. Tehát úgy néz ki a munka, hogy az anyagok színt-színre fordítva vannak, a két anyag között van a két pánt. Sajnos nem tudom, jobban megfogalmazni, de remélem, így is érthető. 😊
    A három oldalt talpszélességben összevarrjuk, és cikk-cakk öltéssel, vagy overlockkal tisztázzuk a széleket.

Jó munkát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate