Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 14., csütörtök

Szezámmagos háromszög



Szezámmagos háromszög



Ezt a receptet kedves hölgytől kaptam, aki a munkahelyemen takarított. Egyszer hozott kóstolót, és annyira ízlett, hogy rögtön lecsaptam a receptre.
Azóta sokszor készítettem bulikra, mert remek bor-ill. sörkorcsolyának bizonyult!


Hozzávalók:

A tésztához:
  • 80 dkg liszt 
  • 1 ek. só 
  • 1,5 dl étolaj 
  • 5 dkg élesztő 
  • 5 dl tej 
A krémhez:
  • 25 dkg margarin 
  • 3 tojás sárgája 
  • csipet só 
A tetejére:
  • 1 tojás sárgája 
  • 1 ek. tejföl (én mindig kihagyom)

A díszítéshez:
  • szezámmag 

Elkészítés:


Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk. Fél óra alatt duplájára kelesztjük. Majd a tésztáól 4 db cipót formálunk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk ki őket.

Elkészítjük a krémet: a margarint kikeverjük a tojás sárgákkal, és a sóval. A lapokat egyenként megkenjük krémmel, majd feltekerjük, mint a bejglit. A kést 45 fokos szögben tartva háromszög alakokat vagdalunk a rudakból. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tetejéhez a tejfölt a tojás sárgával kikeverjük és a háromszögeket megkenjük, végül megszórjuk a szezámmaggal. Még fél óráig meleg helyen kelesztjük.


Előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.


Tippem:

Szezámmag helyett megszórhatjuk köménymaggal, vagy reszelt sajttal is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate