Marcipán
szelet
Ez a recept saját találmány, drága Nagyfiam kedvence!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 20 dkg porcukor
- 2 mandula aroma
- 7 ek tej
- 25 dkg margarin
- 1 tortabevonó (10 dkg)
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük. Egynemű masszát gyúrunk belőle. Egy viszonylag nagyobb tepsibe (az enyém 31x31 cm-es) nyomkodjuk a tésztát.
A tetejét csokival bevonjuk, majd a hűtőbe tesszük, míg a csoki meg nem dermed rajta, utána szeletelhetjük. Először négyzet alakúra szeljük, majd minden négyzetet átlósan is elvágunk, így kapjuk a háromszög formát.
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése