Gesztenyés bejgli
Nagyon régen találtam ezt a receptem, már nem is tudom, pontosan, hogy hogy jutottam hozzá. De mivel szeretjük a gesztenyés sütiket, és a bejglit is, gondoltam kipróbálom. Megérte! Végre egy kis változatosság a mákos, és diós változat után!
- 25 dkg liszt
- 13 dkg margarin
- 1 dkg élesztő
- 1 ek. porcukor
- 1 dl tej
- 2 tojás
- csipet só
Tölteléke:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek. rumaroma
- 1 ek. kakaópor
- 5 dkg margarin
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 2 cipót készítünk belőle. Pihentessük a hűtőben ½ órát.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaós vajkrémhez.
A cipókat ½ cm vékonyra nyújtjuk, és elsimítjuk rajtuk egyenletesen a tölteléket. A tészta végeit behajtjuk, majd feltekerjük a bejgliket. Kenjük meg a tetejüket tojássárgával, és tegyük vissza a hűtőbe őket újabb ½ órára. Sütés előtt kenjük át még egyszer, de most egész tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a bejgliket, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése