Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 19., kedd

Gesztenyés bejgli

Gesztenyés bejgli



Nagyon régen találtam ezt a receptem, már nem is tudom, pontosan, hogy hogy jutottam hozzá. De mivel szeretjük a gesztenyés sütiket, és a bejglit is, gondoltam kipróbálom. Megérte! Végre egy kis változatosság a mákos, és diós változat után!

Hozzávalók 2 rúdhoz:
  • 25 dkg liszt 
  • 13 dkg margarin 
  • 1 dkg élesztő 
  • 1 ek. porcukor 
  • 1 dl tej 
  • 2 tojás 
  • csipet só 
Tölteléke:
  • 25 dkg gesztenyemassza 
  • 3 ek. rumaroma 
  • 1 ek. kakaópor 
  • 5 dkg margarin 
  • 10 dkg cukor 

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk. 2 cipót készítünk belőle. Pihentessük a hűtőben ½ órát.
A krémhez a margarint habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóporral. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaós vajkrémhez.
A cipókat ½ cm vékonyra nyújtjuk, és elsimítjuk rajtuk egyenletesen a tölteléket. A tészta végeit behajtjuk, majd feltekerjük a bejgliket. Kenjük meg a tetejüket tojássárgával, és tegyük vissza a hűtőbe őket újabb ½ órára. Sütés előtt kenjük át még egyszer, de most egész tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a bejgliket, és kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük őket.


Ha kihűlt, felszeleteljük, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate