Méteres kalács
Ezt a receptet a drága Keresztmamánktól (aki mellesleg Anyukám keresztanyja) kaptam, Isten éltesse minél tovább köztünk.
Gyermekkorom nagy kedvence!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 26 dkg cukor
- 7 ek. meleg víz
- 10 ek. étolaj
- 26 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek. kakaópor
Krém:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 4 ek. rum, vagy 2 tk. aroma
- 2 dl tej
- 1 csomag puncs pudingpor
Díszítéshez:
- 10 dkg tortabevonó
Elkészítés:
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belevegyítjük a vizet és az étolajat. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérjék felvert habját is. A tésztát grammnyi pontossággal elfelezzük. Az egyik felébe 2 ek. kakaóport keverünk. Vajazott-lisztezett őzgerinc formákban tűpróbáig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése