Üdvözöllek a blogomon!

2017. december 14., csütörtök

Méteres kalács


Méteres kalács



Ezt a receptet a drága Keresztmamánktól (aki mellesleg Anyukám keresztanyja) kaptam, Isten éltesse minél tovább köztünk.
Gyermekkorom nagy kedvence!


Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 26 dkg cukor
  • 7 ek. meleg víz
  • 10 ek. étolaj
  • 26 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek. kakaópor


Krém:

  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 4 ek. rum, vagy 2 tk. aroma
  • 2 dl tej
  • 1 csomag puncs pudingpor


Díszítéshez:

  • 10 dkg tortabevonó


Elkészítés:

A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belevegyítjük a vizet és az étolajat. Fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérjék felvert habját is. A tésztát grammnyi pontossággal elfelezzük. Az egyik felébe 2 ek. kakaóport keverünk. Vajazott-lisztezett őzgerinc formákban tűpróbáig sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a krémet: A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral.


Ha a tészta kihűlt, gerincenként felszeleteljük. Váltakozva 1 fehér, 1 kakaós szeletet összeragasztunk a krémmel, a tetejét is vékonyan áthúzzuk vele. Tortabevonóval bevonjuk, tálalásig hűtve tároljuk. Ferdén szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate