Üdvözöllek a blogomon!

2018. december 28., péntek

Gesztenyés kifli

Gesztenyés kifli


Ma kétféle kifli receptet hoztam nektek még a karácsonykor sütött receptek közül. A második Barátnőm remeke ez a mennyei gesztenyés kifli. A receptet anyukájától kapta örökül, és ünnepekre mindig megsüti. Én is sütöttem már, de sosem sikerül olyan tökéletesre, mint az övé.
De attól függetlenül kedvenc, és igazi klasszikus az ünnepi asztalon.


Hozzávalók 24 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • csipet só
  • 1 ek. cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg margarin


Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd folpackba csomagolva a hűtőben 1 éjszakát, de minimum 1-2 órát pihentetjük.
Másnap gyors mozdulatokkal átmozgatjuk a tésztát, majd 3 cipóra szedjük. Mindegyiket 2-3 mm vékony körlappá nyújtjuk, és nyolcadoljuk. A háromszögek végeibe teszünk egy-egy teáskanál tölteléket, és felcsavarjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, úgy hogy közben kifli formára igazgatjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 12 perc alatt világosra sütjük.


Azonnal, még forrón porcukorba forgatjuk.

🎄🎄🎄

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate