Sörben sült bundás karaj
Nagyon régen készítettem ezt a finom bundás karajt, a képen is látszik, pedig igazi kuriózum lehet egy ünnepi asztalon. Nagyon gusztusos, és kiadós, mivel a lényege, hogy kisebb szeleteink legyenek. A receptet a család Keresztmamájától kaptam, nem egy örömteli esemény (tor) kapcsán. Kizárólag ünnepekkor készítem, amikor sokan vagyunk, drága szerettünk mindig eszembe jut ennek az ételnek a kapcsán.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéskaraj
- 8 tojás
- só, bors
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
- 1 doboz sör
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. A szeleteket kiklopfoljuk, félbe vágjuk, hogy kisebb szeleteink legyenek. Besózzuk. A zsemlemorzsát odakészítjük a panírozáshoz. A tojásokat felverjük. Serpenyőt készítünk az elősütéshez. A husikákat megforgatjuk a zsemlemorzsába és a tojásba, és a serpenyőben rásütjük a tojásokat a húsra. Mintha bundás kenyeret készítenénk. Jénaiba szedegetjük a bundás húsokat. Ha az összeset bebundázzuk, ráöntjük a sört.
A jénait alufóliával befedjük, és közepes lángol elkezdjük sütni. 25 perc után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg meg nem puhul.
Burgonya körettel, vagy esetleg rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése