Üdvözöllek a blogomon!

2018. december 17., hétfő

Sörben sült bundás karaj

Sörben sült bundás karaj


Nagyon régen készítettem ezt a finom bundás karajt, a képen is látszik, pedig igazi kuriózum lehet egy ünnepi asztalon. Nagyon gusztusos, és kiadós, mivel a lényege, hogy kisebb szeleteink legyenek. A receptet a család Keresztmamájától kaptam, nem egy örömteli esemény (tor) kapcsán. Kizárólag ünnepekkor készítem, amikor sokan vagyunk, drága szerettünk mindig eszembe jut ennek az ételnek a kapcsán.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 8 tojás
  • só, bors
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 1 doboz sör
  • étolaj a sütéshez


Elkészítés:

A húst felszeleteljük. A szeleteket kiklopfoljuk, félbe vágjuk, hogy kisebb szeleteink legyenek. Besózzuk. A zsemlemorzsát odakészítjük a panírozáshoz. A tojásokat felverjük. Serpenyőt készítünk az elősütéshez. A husikákat megforgatjuk a zsemlemorzsába és a tojásba, és a serpenyőben rásütjük a tojásokat a húsra. Mintha bundás kenyeret készítenénk. Jénaiba szedegetjük a bundás húsokat. Ha az összeset bebundázzuk, ráöntjük a sört.
A jénait alufóliával befedjük, és közepes lángol elkezdjük sütni. 25 perc után levesszük róla a fóliát, és addig sütjük, amíg meg nem puhul.
Burgonya körettel, vagy esetleg rizzsel tálaljuk.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate