Üdvözöllek a blogomon!

2018. december 4., kedd

Narancs torta

Narancs torta



Hozzávalók:

  • 1 db 23 cm-es piskóta tortalap (recept: itt)

Krémhez:

  • 1 csomag tejszín ízű pudingpor 
  • 1 narancs leve
  • 1 narancs reszelt héja
  • annyi tej, hogy a narancslével együtt összesen 3 dl legyen
  • 20 dkg porcukor 
  • 2,5 dl tejszín 
  • 1 csg. habfixáló 

Bevonásához:

  • 2,5 dl tejszín 
  • 7,5 dkg porcukor 
  • 1 csg. habfixáló 

Tetejére:

  • 1-2 megpucolt, felkarikázott narancs 
  • 2,5 dl víz 
  • 2,5 dl narancslé
  • 1 csg. étkezési zselatin 

Díszítéséhez:

  • hópehely szórócukor


Elkészítése:

A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. Elkészítjük a krémet: a pudingporból, narancsléből és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha a narancsos puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a narancshéjat is. A lapokat betöltjük a krémmel. 
Jöhet a tetejére a gyümölcs kocsonya: a zselatint feloldjuk az narancslé és a víz keverékében, felforraljuk, kihűtjük. A torta tetejét kirakjuk az narancs szeletekkel. Bevonjuk a zselével. Ha megdermedt díszíthetünk. 
Következik a torta bevonása: a tejszínt kemény habbá verjük. A torta oldalát habzsák és csillag cső segítségével díszítjük, majd a tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk.
Végül megszórjuk a hópelyhes szórócukorral.
Fogyasztásig szigorúan hűtőbe tároljuk!


Ezzel el is készült a karácsonyi narancs tortánk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate