Narancs torta
Hozzávalók:
- 1 db 23 cm-es piskóta tortalap (recept: itt)
Krémhez:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- annyi tej, hogy a narancslével együtt összesen 3 dl legyen
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 csg. habfixáló
Bevonásához:
- 2,5 dl tejszín
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csg. habfixáló
Tetejére:
- 1-2 megpucolt, felkarikázott narancs
- 2,5 dl víz
- 2,5 dl narancslé
- 1 csg. étkezési zselatin
Díszítéséhez:
- hópehely szórócukor
Elkészítése:
A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. Elkészítjük a krémet: a pudingporból, narancsléből és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha a narancsos puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a narancshéjat is. A lapokat betöltjük a krémmel.
Jöhet a tetejére a gyümölcs kocsonya: a zselatint feloldjuk az narancslé és a víz keverékében, felforraljuk, kihűtjük. A torta tetejét kirakjuk az narancs szeletekkel. Bevonjuk a zselével. Ha megdermedt díszíthetünk.
Következik a torta bevonása: a tejszínt kemény habbá verjük. A torta oldalát habzsák és csillag cső segítségével díszítjük, majd a tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk.
Végül megszórjuk a hópelyhes szórócukorral.
Fogyasztásig szigorúan hűtőbe tároljuk!
Ezzel el is készült a karácsonyi narancs tortánk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése