Kávés-narancsos tarja szeletek
Szeretek előre készülni a vasárnapi ebédhez, ezért ha a család sült húst enne, sokszor előre bepácolom a szeleteket, így másnap már csak a tepsibe kell átrakni, és már sülhet is.
Ma egy kávés-narancsos pácot hoztam, ami első hallásra szokatlan, viszont hihetetlenül finom. Nagyon jó sütőben sütve is, de nyáron, a grillen is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 1 kg sertés tarja
A kávés fűszerkeverékhez:
- tengeri só ízlés szerint
- 1 tk. őrölt kávé
- 1 tk. barna cukor
- 1 kk. pirospaprika
- 1 kk. fokhagyma granulátum
- 1 kk. őrölt kömény
- 1/2 kk. rozmaring
- 1/2 kk. kakukkfű
- 2 szem szegfűbors
A páchoz:
- 1/2 narancs leve (lehet citromlé is)
- étolaj
- fűszerkeverék
Elkészítése:
A fűszereket mozsárba mérjük, és megtörjük. A páchoz az olajjal kikeverjük a narancslevet, és a fűszerkeverékünket. Mennyiséget nem írok, mert minden attól függ, hogy mennyi húst szeretnénk sütni. A felszeletelt tarját megmossuk, majd egy ecsettel mindkét oldalát megkenjük a páccal, majd egy zárható dobozba egymásra rakosgatjuk. Sütésig hűtőben tároljuk. A pácolást előző este érdemes megcsinálni, de minimum 1-2 órát álljon a pácban.
Másnap tepsibe tegyük egymás mellé a húsokat, és fólia alatt addig süssük, amíg meg nem puhul. Majd vegyük le a fóliát, és már csak addig maradjon a sütőben, amíg egy kis színt nem kap. Ilyenkor fel lehet tenni a felső rácshelyre, felső sütés elegendő vagy ha grillezős a sütőnk, kapcsoljuk be grillt rajta.
Én rizzsel, és uborkasalátával tálaltam, e illik hozzá a steak burgonya, vagy a sült krumpli is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése