Vadgesztenye
Erre a nagyon-nagyon finom, sütés nélküli gesztenyés receptre, Andi konyhájába bukkantam. Annyira jól néz ki, és megegyezésig hasonlít egy igazi vadgesztenyére, arról nem is beszélve, hogy a gesztenye és a csoki finom együtt...
Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 50 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. rum aroma
- 2 dl tej
- 20 dkg margarin
- 15 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A hozzávalókból egy jól formázható masszát gyúrunk. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat fogvájó segítségével félig–háromnegyedig mártsuk az olvasztott tortabevonóba. Mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukakat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük. Ha megdermedt rajta a csoki, bonbon papírba tesszük őket.
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk!
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése