Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 6., péntek

Vadgesztenye

Vadgesztenye


Erre a nagyon-nagyon finom, sütés nélküli gesztenyés receptre, Andi konyhájába bukkantam. Annyira jól néz ki, és megegyezésig hasonlít egy igazi vadgesztenyére, arról nem is beszélve, hogy a gesztenye és a csoki finom együtt...


Hozzávalók:
  • 50 dkg darált háztartási keksz 
  • 50 dkg gesztenyemassza 
  • 15 dkg porcukor 
  • 3 ek. rum aroma 
  • 2 dl tej 
  • 20 dkg margarin 
A tetejére:
  • 15 dkg tortabevonó 
Elkészítése: 

A hozzávalókból egy jól formázható masszát gyúrunk. A tenyerünkkel formázzunk belőle gesztenye nagyságú golyókat. A golyókat fogvájó segítségével félig–háromnegyedig mártsuk az olvasztott tortabevonóba. Mártogatás után sütőpapírra tegyük, erről utána könnyű leszedni. A fogvájó okozta lyukakat az ujjunkkal könnyen eltüntethetjük. Ha megdermedt rajta a csoki, bonbon papírba tesszük őket.
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate