Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 19., csütörtök

Vörös áfonyás fehér csoki torta

Vörös áfonyás fehér csoki torta


Óbudán a Flórián tér mellett van egy hatalmas vásárcsarnok. Piaci jelleggel, apró kis boltokkal, zsibongó árusokkal. Mikor arra járunk, sosem hagyjuk ki, hogy be ne térjünk. Szinte minden kapható amire a konyhában csak szükség lehet. Sokszor megemlegetem kedves ott élő rokonainknak, "ó ha mellettünk is lenne egy ilyen, én biztos csak ott vásárolnék".
Ott található egy kis üzletecske, ahol magvakat, aszalványokat, és a belőlük készült fincsiségeket árulják dekában, kimérve. Annyit és olyat veszel, amennyit, amilyet akarsz. A férjem ott bukkant rá kedvenc édességére, a fehér csokis vörös áfonyára. Minden kis vörös áfonya szem meg van mártva fehér csokiba, és mind látványban, mind ízben igen izgalmas összhatást alkot.
Ennek a cuknisságnak próbáltam a fílingjét visszaadni a mai tortámban, ami saját kreáció, és természetesen a férjem születésnapjára készült...



Hozzávalók:
  • 1 piskóta torta lap
A krémhez:
  • 7,5 dl tejszín
  • 24 dkg fehér csoki
  • 15 dkg aszalt vörös áfonya
A díszítéshez:
  • 6 dkg reszelt fehér csoki
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya

Elkészítése:

A piskóta tortát vágjuk 3 lappá. A tejszínt verjük kemény habbá. A fehér csokit gőz felett olvasszuk fel, majd várjuk meg, míg langyosra hűl. Robotgéppel folyamatosan keverve, csorgassuk bele az olvasztott csokit. Következik a torta összeállítása. Az első lapra kenjük rá  a krém harmadát. Szórjuk meg az áfonya felével. Rakjuk rá a második lapot, majd jön a krém második harmada, és az áfonya másik fele. Fedjük be a harmadik lappal. Vonjuk be a külsejét a maradék krémmel. A tetejét díszítsük a reszelt csokival, és áfonyával. 
Tálalásig tartsuk hűtőben!


Boldog Szülinapot Drágám!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate