Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 24., kedd

Rácsos barackos-túrós pite

Rácsos barackos-túrós pite 


Nagyon vártam már a tavaszt, hogy végre vége legyen a szürke hétköznapoknak, jó idő legyen, és kicsit ki is lehessen mozdulni a négy fal közül. Várom már, hogy a konyhába is tudjak egy kis jó időt varázsolni a friss idei zöldségek, gyümölcsök megjelenésével. A gyümölcsfák még csak nyiladoznak,  épp ezért próbálom felhasználni a tavaly eltett befőtteket, hogy legyen hely az ideinek. Nagyon jól jönnek ezek ilyenkor, mert az ember amúgy is vágyik a gyümölcsös, zöldséges ételekre.
Épp ezért ma egy barack befőttes fini sütit hoztam nektek...


Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt 
  • 20 dkg margarin 
  • 2 ek. cukor 
  • 1 tojás 
  • csipet só 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 6 ek. tej 
Tölteléke:
  • 50 dkg túró 
  • 3 tojás 
  • 1 csg. vaníliás cukor 
  • cukor ízlés szerint 
+kell még:
  • zsemlemorzsa a töltelék és a tészta közé 
  • 1 tojás a tészta tetejére 
  • 1 őszibarack befőtt 


Elkészítése: 

Először elkészítjük a tölteléket: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a sárgájával, a vaníliás cukorral, és a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot is. A befőttet felbontjuk, a barackokat lecsepegtetjük, majd cikkekre vágjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Majd vastagon megszórjuk zsemlemorzsával. Erre simítjuk a tölteléket, és szépen kirakosgatjuk a barackkal. A második cipóból rácsokat sodrunk, és szépen berácsozzuk vele a tésztát. A tetejére szánt tojást habosra felverjük, és ezzel kenjük meg. Közepes lángon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk. 


Jó sütést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate