Rácsos barackos-túrós pite
Nagyon vártam már a tavaszt, hogy végre vége legyen a szürke hétköznapoknak, jó idő legyen, és kicsit ki is lehessen mozdulni a négy fal közül. Várom már, hogy a konyhába is tudjak egy kis jó időt varázsolni a friss idei zöldségek, gyümölcsök megjelenésével. A gyümölcsfák még csak nyiladoznak, épp ezért próbálom felhasználni a tavaly eltett befőtteket, hogy legyen hely az ideinek. Nagyon jól jönnek ezek ilyenkor, mert az ember amúgy is vágyik a gyümölcsös, zöldséges ételekre.
Épp ezért ma egy barack befőttes fini sütit hoztam nektek...
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 2 ek. cukor
- 1 tojás
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 6 ek. tej
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 1 csg. vaníliás cukor
- cukor ízlés szerint
- zsemlemorzsa a töltelék és a tészta közé
- 1 tojás a tészta tetejére
- 1 őszibarack befőtt
Elkészítése:
Először elkészítjük a tölteléket: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót kikeverjük a sárgájával, a vaníliás cukorral, és a cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot is. A befőttet felbontjuk, a barackokat lecsepegtetjük, majd cikkekre vágjuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két cipóra osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk, és a tepsibe terítjük, melyet kikenni nem kell. Majd vastagon megszórjuk zsemlemorzsával. Erre simítjuk a tölteléket, és szépen kirakosgatjuk a barackkal. A második cipóból rácsokat sodrunk, és szépen berácsozzuk vele a tésztát. A tetejére szánt tojást habosra felverjük, és ezzel kenjük meg. Közepes lángon aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha kihűlt szeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Jó sütést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése