Babapiskótás szelet
A hétvégén vendégeink lesznek, és már tervezgettem, hogy mit fogok sütni erre az alkalomra. Rá is bukkantam erre a régi receptemre, és eldöntöttem, hogy ennél maradok. Megsütöttem már többször, és mindig szerettük. Kiadós, dekoratív, és eteti magát. Igazi vendégváró finomság.
A recept pedig egy évekkel ezelőtti női magazinból származik.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 2 ek. kakaópor
- 8 dkg margain
- 1 tojás
- ½ csg. szalalkáli
- kevéske tej
- 8 dl tej
- 2 csg. vaníliás pudingpor
- 1,5 dl főzött kávé
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 30 dkg babapiskóta
- rum aroma ízlés szerint
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
- 5 ek. víz
- 2 dkg margarin
Elkészítése:
A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát 2 cipóra osztjuk, és belisztezett deszkán egyenként gáztepsi nagyságú lapokat nyújtunk. Vajjal kikent sütő lemezen kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral.
A kihűlt lapra rákenjük a fele krémet. Szépen kirakosgatjuk a kávéba megmártott babapiskótával. A krém másik felét is rásimítjuk, majd a másik lappal befedjük.
Elkészítjük a csoki mázat: a kakaóport a cukorral, vízzel, margarinnal felfőzzük. Végül a tésztára simítjuk. Másnapra gyöngül vissza, akkor szeleteljük.
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.
Szép napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése