Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 26., csütörtök

Babapiskótás szelet

Babapiskótás szelet 


A hétvégén vendégeink lesznek, és már tervezgettem, hogy mit fogok sütni erre az alkalomra. Rá is bukkantam erre a régi receptemre, és eldöntöttem, hogy ennél maradok. Megsütöttem már többször, és mindig szerettük. Kiadós, dekoratív, és eteti magát. Igazi vendégváró finomság.
A recept pedig egy évekkel ezelőtti női magazinból származik.


Hozzávalók: 
  • 30 dkg liszt 
  • 10 dkg porcukor 
  • 2 ek. kakaópor 
  • 8 dkg margain 
  • 1 tojás 
  • ½ csg. szalalkáli 
  • kevéske tej 
A krémhez:
  • 8 dl tej 
  • 2 csg. vaníliás pudingpor 
  • 1,5 dl főzött kávé 
  • 20 dkg margarin 
  • 20 dkg porcukor 
  • 30 dkg babapiskóta 
  • rum aroma ízlés szerint 
A tetejére:
  • 15 dkg porcukor 
  • 5 dkg kakaópor 
  • 5 ek. víz 
  • 2 dkg margarin 


Elkészítése: 

A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a hozzávalókkal együtt tésztává gyúrjuk. A tésztát 2 cipóra osztjuk, és belisztezett deszkán egyenként gáztepsi nagyságú lapokat nyújtunk. Vajjal kikent sütő lemezen kb. 15 perc alatt világosra sütjük. 
A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral. 
A kihűlt lapra rákenjük a fele krémet. Szépen kirakosgatjuk a kávéba megmártott babapiskótával. A krém másik felét is rásimítjuk, majd a másik lappal befedjük. 
Elkészítjük a csoki mázat: a kakaóport a cukorral, vízzel, margarinnal felfőzzük. Végül a tésztára simítjuk. Másnapra gyöngül vissza, akkor szeleteljük. 
Fogyasztás előtt hűtőben tároljuk.


Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate