Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 13., péntek

Tejszínes csirkeragu leves

Tejszínes csirkeragu leves


Ma egy komplett menü sorral készültem, régi receptjeim közt kutatva találtam rá erre a hármasra. Egy finom raguleves, egy egybesült főétel, és egy krémes barackos süti van ma terítéken. 
A leves egy igazi ízbomba, tele zöldséggel. Sokan nem szeretik a csirkeaprólékot, pedig a csontos hús különösen jó ízt ad a levesnek. Természetesen felkockázott csirkemell filéből is elkészíthető, az biztos, hogy akkor kényelmesebben el lehet fogyasztani.


Hozzávalók:

  • 80 dkg csirke aprólék
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • kevéske étolaj
  • pirospaprika ízlés szerint 
  • ételízesítő ízlés szerint
  • tárkony ízlés szerint 
  • só ízlés szerint 
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1-1 kis darab karalábé és zeller
  • 2 dl főzőtejszín


Elkészítése:

A húst lebőrözzünk, négyfelé vágjuk, megmossuk. Az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd beletesszük a húst, és pár percig pároljuk. Ha a hús kifehéredett, pirospaprikázzuk, egy pillanatig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel, tárkonnyal ízesítjük és takarékon félig puhára főzzük.
Ezután következik a zöldségezés: a zöldségeket megpucoljuk, répákat felkarikázzuk, karalábét, zellert felkockázzuk, gombát felszeljük, mossuk őket.
A leveshez adjuk a zöldségeket, ilyenkor pótoljuk az elpárolgott víz mennyiségét is.
Ha minden megpuhult, óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt is. Ilyenkor utána sózunk, ha szükséges. Majd összeforraljuk. Ezután már tálalhatjuk is.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate