Tejszínes csirkeragu leves
Ma egy komplett menü sorral készültem, régi receptjeim közt kutatva találtam rá erre a hármasra. Egy finom raguleves, egy egybesült főétel, és egy krémes barackos süti van ma terítéken.
A leves egy igazi ízbomba, tele zöldséggel. Sokan nem szeretik a csirkeaprólékot, pedig a csontos hús különösen jó ízt ad a levesnek. Természetesen felkockázott csirkemell filéből is elkészíthető, az biztos, hogy akkor kényelmesebben el lehet fogyasztani.
Hozzávalók:
- 80 dkg csirke aprólék
- 1 nagyobb vöröshagyma
- kevéske étolaj
- pirospaprika ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- tárkony ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 20 dkg gomba
- 20 dkg zöldborsó
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1-1 kis darab karalábé és zeller
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A húst lebőrözzünk, négyfelé vágjuk, megmossuk. Az olajon megfuttatjuk a vöröshagymát, majd beletesszük a húst, és pár percig pároljuk. Ha a hús kifehéredett, pirospaprikázzuk, egy pillanatig pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Ételízesítővel, tárkonnyal ízesítjük és takarékon félig puhára főzzük.
Ezután következik a zöldségezés: a zöldségeket megpucoljuk, répákat felkarikázzuk, karalábét, zellert felkockázzuk, gombát felszeljük, mossuk őket.
A leveshez adjuk a zöldségeket, ilyenkor pótoljuk az elpárolgott víz mennyiségét is.
Ha minden megpuhult, óvatosan, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt is. Ilyenkor utána sózunk, ha szükséges. Majd összeforraljuk. Ezután már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése