Rakott palacsinta
Mai ebédünk második fogása ez a rakott palacsinta lesz. A recept Anyukámtól származik, gyermekkorom nagy kedvence. Egy kiadósabb leves után tökéletes választás.
- 4 tojás
- 5 dl tej
- 5 dl szénsavas ásványvíz (régen szódavíz került bele)
- 1 dl étolaj
- 2 kk. só
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- cukor
- vaníliáscukor
- sárgabaracklekvár
- cukrozott kakaópor
Elkészítése:
A tojást a tejjel, a sóval, és a liszttel csomó mentesre keverjük. Végül belekeverjük az ásványvizet, és az étolajat is. Palacsinta sütőben kisütjük. 20 db palacsintánk lesz. Elkészítjük a túrókrémet is: a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A túrót összedolgozzuk a tojássárgával, és a kétféle cukorral, végül beleforgatjuk a fehérje habot is.
Egy alkalmas tortaformát kikenünk margarinnal, és elkezdjük rétegezni a „tortát”.
Palacsinta-túrókrém-palacsinta-kakaópor-palacsinta-lekvár-palacsinta sorrendben rétegezünk, amíg az utolsó palacsinta is el nem fogy, A tetejére rákenjük a maradék túrókrémet, és lekvárral márványosra díszítjük.
Sütőbe toljuk, addig sütjük, amíg a tetején a túrókrém egy kis színt nem kap. Levesszük róla a tortakarimát, és még melegen tálaljuk!
Tipp:
A túrókrémet gazdagíthatjuk mazsolával is.
Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése