Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 27., péntek

Rakott palacsinta

Rakott palacsinta 


Mai ebédünk második fogása ez a rakott palacsinta lesz. A recept Anyukámtól származik, gyermekkorom nagy kedvence. Egy kiadósabb leves után tökéletes választás.


Hozzávalók:
  • 4 tojás 
  • 5 dl tej 
  • 5 dl szénsavas ásványvíz (régen szódavíz került bele)
  • 1 dl étolaj 
  • 2 kk. só 
  • 40 dkg liszt 
A túrókrémhez:
  • 25 dkg túró 
  • 1 tojás 
  • cukor 
  • vaníliáscukor 
+ még a rétegezéshez:
  • sárgabaracklekvár 
  • cukrozott kakaópor 


Elkészítése: 

A tojást a tejjel, a sóval, és a liszttel csomó mentesre keverjük. Végül belekeverjük az ásványvizet, és az étolajat is. Palacsinta sütőben kisütjük. 20 db palacsintánk lesz. Elkészítjük a túrókrémet is: a tojást szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A túrót összedolgozzuk a tojássárgával, és a kétféle cukorral, végül beleforgatjuk a fehérje habot is. 
Egy alkalmas tortaformát kikenünk margarinnal, és elkezdjük rétegezni a „tortát”. 
Palacsinta-túrókrém-palacsinta-kakaópor-palacsinta-lekvár-palacsinta sorrendben rétegezünk, amíg az utolsó palacsinta is el nem fogy, A tetejére rákenjük a maradék túrókrémet, és lekvárral márványosra díszítjük. 
Sütőbe toljuk, addig sütjük, amíg a tetején a túrókrém egy kis színt nem kap. Levesszük róla a tortakarimát, és még melegen tálaljuk! 


Tipp: 
A túrókrémet gazdagíthatjuk mazsolával is.

Érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate