Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 13., péntek

Göngyölt hús krumpliágyon

Göngyölt hús krumpliágyon


Ma egy komplett menü sorral készültem, régi receptjeim közt kutatva találtam rá erre a hármasra. Egy finom raguleves, egy egybesült főétel, és egy krémes barackos süti van ma terítéken.
A göngyölt hús gyorsan és könnyen elkészíthető. Én például nagyon szeretem az efféle fogásokat, amelyeknél a köret együtt készül a főétellel. A tejszínes öntet pedig szépen hozzájárul ahhoz, hogy a krumpli ne száradjon ki, hanem gyönyörűen puhuljon meg. 
Érdemes kipróbálni, akár már most vasárnap!


Hozzávalók:

  • 1 kg sertés comb
  • 10 közepes krumpli
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 tojás
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint 
  • kevéske étolaj

A töltelékhez:

  • ½ kg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • pirospaprika ízlés szerint 
  • rizs, amennyit felvesz

Elkészítése:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tepsi alját kikenjük étolajjal. A krumpli karikákat elterítjük az alján, sózzuk, borsozzuk. A tejszínt, a tojásokat elkeverjük sóval és a borssal, ez lesz az öntetünk a tetejére.
A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket: a darált húshoz adjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. Egy jól formázható tölteléket kell kapnunk. A szeletekbe göngyölgetünk egyforma mennyiségű töltelékeket, és ezeket a göngyölt húsokat a krumpli ágyra sorakoztatjuk. Végül egyenletesen ráöntjük az öntetet.
Sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Savanyúsággal, vagy friss salátával tálaljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate