Göngyölt hús krumpliágyon
Ma egy komplett menü sorral készültem, régi receptjeim közt kutatva találtam rá erre a hármasra. Egy finom raguleves, egy egybesült főétel, és egy krémes barackos süti van ma terítéken.
A göngyölt hús gyorsan és könnyen elkészíthető. Én például nagyon szeretem az efféle fogásokat, amelyeknél a köret együtt készül a főétellel. A tejszínes öntet pedig szépen hozzájárul ahhoz, hogy a krumpli ne száradjon ki, hanem gyönyörűen puhuljon meg.
Érdemes kipróbálni, akár már most vasárnap!
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 10 közepes krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- kevéske étolaj
A töltelékhez:
- ½ kg darált hús
- 1 tojás
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ételízesítő ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pirospaprika ízlés szerint
- rizs, amennyit felvesz
Elkészítése:
A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A tepsi alját kikenjük étolajjal. A krumpli karikákat elterítjük az alján, sózzuk, borsozzuk. A tejszínt, a tojásokat elkeverjük sóval és a borssal, ez lesz az öntetünk a tetejére.
A húst megmossuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. Elkészítjük a tölteléket: a darált húshoz adjuk a többi hozzávalót, és összedolgozzuk. Egy jól formázható tölteléket kell kapnunk. A szeletekbe göngyölgetünk egyforma mennyiségű töltelékeket, és ezeket a göngyölt húsokat a krumpli ágyra sorakoztatjuk. Végül egyenletesen ráöntjük az öntetet.
Sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük.
Savanyúsággal, vagy friss salátával tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése