Krumplis pogácsa
-Anyukám receptje-
Ma Anyukám két pogi receptjét hoztam el Nektek kedves olvasóim. Egy krumplis és egy túrós változatról van szó, melyeknek a fő összetevőt kivéve ugyanaz a receptje. Nem olyan dekoratívak, mint a pogácsák általában, tehát vendégvárónak nem sütöm, de nálam, mégis a családi favoritok között szerepelnek. Az oka egyszerű: a krumplisnak krumplis, a túrósnak túrós íze van, ami a mai ízfokozós világban nem egy elhanyagolható szempont. Semmiféle adalékot nem tartalmaznak, gyorsan összedobhatók, és szerintem rendkívül finomak.
Próbáljátok ki őket!
- 25 dkg főtt, áttört krumpli
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 tk. só
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Tepsibe sorakoztatjuk őket, melyet kikenni nem kell, mert a tészta zsír tartalma miatt nem fog leragadni. Előmelegített sütőben sütjük, miután az egyik oldala szép barna, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
Levesek mellé tökéletes, de fogyaszthatjuk magában is!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése