Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 20., péntek

Tonhalas spagetti

Tonhalas spagetti


A mai menüm második fogása a tonhalas spagetti. Próbálom az étrendünkbe a halakat becsempészni, mert nagyon egészséges. Alapjában véve szeretik a gyerekeim is, nem óckodnak tőle, igaz, csak a szálka nélküli verziókat eszik meg. Én ezt is eredménynek tartom, mert innen már csak egy lépés például egy rántott ponty patkó, de azt majd úgyis a kor hozza magával.


Hozzávalók:


  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1-2 ek. étolaj
  • 2 tonhal konzerv (sós lében)
  • 1 doboz (500 gr.-os) paradicsompüré
  • 1 ek. cukor
  • csipetnyi só
  • csipetnyi bors
  • 2 gerezd fokhagyma (lehet 1 tk. fokhagyma granulátum is)
  • 2 tk. pizza fűszerkeverék
  • 1 ek. szárított petrezselyemzöld (lehet friss is, egy fél marékkal)
  • 1 csg. spagetti tészta (500 gr.)

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt


Elkészítése:

A hagymát, és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Ha a konzervünk olajban eltett, akkor annak az olaját használjuk fel, ne étolajat. Ha a hagyma üvegesre pirult, adjuk hozzá a tonhalat, és azzal pirítsuk tovább 1-2 percig. Majd öntsük hozzá a paradicsompürét, 2 dl víz társaságában. Fűszerezzük, majd hagyjuk addig főni, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát főzzük ki al dentére, majd ha a szósz is elkészült tálalhatunk is. 
Én a tésztát mindig beleforgatom a szószba. Bőven szórjuk meg a sajttal, úgy kínáljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate