Tonhalas spagetti
A mai menüm második fogása a tonhalas spagetti. Próbálom az étrendünkbe a halakat becsempészni, mert nagyon egészséges. Alapjában véve szeretik a gyerekeim is, nem óckodnak tőle, igaz, csak a szálka nélküli verziókat eszik meg. Én ezt is eredménynek tartom, mert innen már csak egy lépés például egy rántott ponty patkó, de azt majd úgyis a kor hozza magával.
Hozzávalók:
A tálaláshoz:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1-2 ek. étolaj
- 2 tonhal konzerv (sós lében)
- 1 doboz (500 gr.-os) paradicsompüré
- 1 ek. cukor
- csipetnyi só
- csipetnyi bors
- 2 gerezd fokhagyma (lehet 1 tk. fokhagyma granulátum is)
- 2 tk. pizza fűszerkeverék
- 1 ek. szárított petrezselyemzöld (lehet friss is, egy fél marékkal)
- 1 csg. spagetti tészta (500 gr.)
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát, és a fokhagymát apró kockára vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Ha a konzervünk olajban eltett, akkor annak az olaját használjuk fel, ne étolajat. Ha a hagyma üvegesre pirult, adjuk hozzá a tonhalat, és azzal pirítsuk tovább 1-2 percig. Majd öntsük hozzá a paradicsompürét, 2 dl víz társaságában. Fűszerezzük, majd hagyjuk addig főni, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A tésztát főzzük ki al dentére, majd ha a szósz is elkészült tálalhatunk is.
Én a tésztát mindig beleforgatom a szószba. Bőven szórjuk meg a sajttal, úgy kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése