Üdvözöllek a blogomon!

2018. április 20., péntek

Zeller krémleves

Zeller krémleves


A mai menüm első fogása az egyik kedvenc krémlevesem. Ez nem más, mint a zeller krémleves. Sokszor vásárolok egybe csomagolt leves zöldséget. Igaz így kissé drágább, mint lédigbe megvásárolni külön-külön, de mégis kedvelem, mert minden benne van, egy levesre el is szoktam használni, így a maradék nem foglal helyet sem a hűtőben, sem a fagyasztóban. A gyerekek nem nagyon szeretik a zellert a levesben, így azt mindig félrerakom, és mikor összegyűlik egy adag krémlevest készítek belőle. Ebben a formában mindenki megeszi. 
Érdekes nem?

Hozzávalók:
  • 1 nagy zeller (vagy 3 kisebb)
  • 1 leveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

A tálaláshoz:
  • levesgyöngy


Elkészítése:

A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, a leveskockát is hozzá adva. Mikor puhára főtt, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a borsot, és botmixerrel pürésítjük. Itt esetleg sózzuk, ha szükséges, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk ki és kész is a finom krémlevesünk.
Levesgyönggyel tálaljuk, és még egy kis zeller levelet is tettem a díszítéshez.


Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate