Zeller krémleves
A mai menüm első fogása az egyik kedvenc krémlevesem. Ez nem más, mint a zeller krémleves. Sokszor vásárolok egybe csomagolt leves zöldséget. Igaz így kissé drágább, mint lédigbe megvásárolni külön-külön, de mégis kedvelem, mert minden benne van, egy levesre el is szoktam használni, így a maradék nem foglal helyet sem a hűtőben, sem a fagyasztóban. A gyerekek nem nagyon szeretik a zellert a levesben, így azt mindig félrerakom, és mikor összegyűlik egy adag krémlevest készítek belőle. Ebben a formában mindenki megeszi.
Érdekes nem?
Hozzávalók:
- 1 nagy zeller (vagy 3 kisebb)
- 1 leveskocka
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
A tálaláshoz:
- levesgyöngy
Elkészítése:
A zellert megpucoljuk, felkockázzuk, és annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, a leveskockát is hozzá adva. Mikor puhára főtt, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a borsot, és botmixerrel pürésítjük. Itt esetleg sózzuk, ha szükséges, majd öntsük hozzá a tejszínt. Forraljuk ki és kész is a finom krémlevesünk.
Levesgyönggyel tálaljuk, és még egy kis zeller levelet is tettem a díszítéshez.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése