Üdvözöllek a blogomon!

2018. november 7., szerda

Mexikói saláta

Mexikói saláta


Múlt héten jöttek a Sógornőmék, halottak napja kapcsán. Anyósomnál volt a nagy családi falatozás, uzsonna formájában. Én ezzel a salátával készültem.
Friss kenyér, kifli mellé magában is finom, de mi virslit is ettünk hozzá, így kiadós uzsonna kerekedett belőle.



Hozzávalók:
  • 1/2 kg mexikói gyorsfagyasztott zöldségkeverék 
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 2 babérlevél
  • 1 nagy dobozos paradicsompüré (500 gr.-os)
  • kicsi ketchup 
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1 kk. chili paprika (lehet helyette cayenne bors is)
  • 1 ek. balzsamecet (lehet helyette ételecet is)



Elkészítése:

A zöldségkeveréket és a vörösbabot sós vízben puhára főzzük. Nem kell egészen puhára inkább roppanós legyen. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon a babérlevelet is hozzáadva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a ketchupot, és annyi vizet, vagy főzőlevet, hogy mártás sűrűségű legyen. Fűszerezzük, majd kiforraljuk. Végül beleforgatjuk a megfőtt zöldségeket. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.


Hidegen fogyasztjuk!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate