Mexikói saláta
Múlt héten jöttek a Sógornőmék, halottak napja kapcsán. Anyósomnál volt a nagy családi falatozás, uzsonna formájában. Én ezzel a salátával készültem.
Friss kenyér, kifli mellé magában is finom, de mi virslit is ettünk hozzá, így kiadós uzsonna kerekedett belőle.
Friss kenyér, kifli mellé magában is finom, de mi virslit is ettünk hozzá, így kiadós uzsonna kerekedett belőle.
Hozzávalók:
- 1/2 kg mexikói gyorsfagyasztott zöldségkeverék
- 1 konzerv vörösbab
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 1 nagy dobozos paradicsompüré (500 gr.-os)
- kicsi ketchup
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 1 kk. chili paprika (lehet helyette cayenne bors is)
- 1 ek. balzsamecet (lehet helyette ételecet is)
Elkészítése:
A zöldségkeveréket és a vörösbabot sós vízben puhára főzzük. Nem kell egészen puhára inkább roppanós legyen. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon a babérlevelet is hozzáadva üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és a ketchupot, és annyi vizet, vagy főzőlevet, hogy mártás sűrűségű legyen. Fűszerezzük, majd kiforraljuk. Végül beleforgatjuk a megfőtt zöldségeket. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése