Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 24., péntek

Elzászi almatorta

Elzászi almatorta

A múltkorában francia almás pitét készítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Ennek apropóján készítettem el ezt az almatortát is. Lényegében hasonlít a pitéhez, a különbség annyi, hogy egy jó minőségű linzer az alapja. El is kapkodtuk a zöldborsó leves után. A receptet a megyei lap egyik régebbi számában találtuk.



Hozzávalók:

  • 12,5 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 3 ek. víz
  • csipet só
  • 4-5 alma
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 1 tk. vanília aroma
  • 2 tojás
Elkészítése:

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a vizet, sót, és tésztát gyúrunk belőle. 30 percet hűtőben pihentetjük. Addig az almákat megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. A tejszínhez hozzákeverjük a cukrot, a vanília aromát, és a felvert tojást.
A tésztát kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent pite sütőbe nyomkodjuk. A kilógó részeket levágjuk. Kirakjuk az almával, majd az édes tojásos tejszínnel óvatosan leöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate