A múltkorában francia almás pitét készítettem, nagyon ízlett mindenkinek. Ennek apropóján készítettem el ezt az almatortát is. Lényegében hasonlít a pitéhez, a különbség annyi, hogy egy jó minőségű linzer az alapja. El is kapkodtuk a zöldborsó leves után. A receptet a megyei lap egyik régebbi számában találtuk.
Hozzávalók:
- 12,5 dkg margarin
- 25 dkg liszt
- 3 ek. víz
- csipet só
- 4-5 alma
- 2,5 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 1 tk. vanília aroma
- 2 tojás
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a vizet, sót, és tésztát gyúrunk belőle. 30 percet hűtőben pihentetjük. Addig az almákat megpucoljuk, majd cikkekre vágjuk. A tejszínhez hozzákeverjük a cukrot, a vanília aromát, és a felvert tojást.
A tésztát kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent pite sütőbe nyomkodjuk. A kilógó részeket levágjuk. Kirakjuk az almával, majd az édes tojásos tejszínnel óvatosan leöntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 40 perc alatt aranybarnára sütjük!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése