Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 21., kedd

Francia almás pite

Francia almás pite


Anyósomnál érik a nyári alma, úgyhogy nálunk most ismét előkerültek az almás receptek.
Nem olyan régen, a ChefClub oldalán akadtam erre az almás pite receptre. Azonnal megtetszett, és el is raktároztam magamnak, a "majd egyszer megsütöm" receptek közé. 
De végül mégsem váratott magára sokat a megvalósítás. 
A pite könnyű, sodó szerű tésztája, és a puhára sült alma egyszerűen mennyei!

Hozzávalók:
  • 1 csg. leveles tészta
  • 8-10 golden alma
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 8 dkg liszt
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin

A tetejére: 
  • barna kristálycukor


Elkészítése:

Az almák közepét kivájjuk, majd egészben meghámozzuk. Mindegyiket félbe,  majd a közepüket lefele fordítva cikkekre vágjuk, de hagyjuk őket egyben. A leveles tésztát kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt közepes tepsibe egyengetjük. Legyen a tésztának jó magas pereme, hogy a sodó ne folyhasson ki a pitéből. Rárakosgatjuk a tésztára a fél almákat úgy, hogy egyiknek függőlegesen, a másiknak vízszintesen legyen a "csíkozása". Annyi helyet hagyjuk köztük, 5-6 cm-t, hogy a sodó szépen közéjük csoroghasson. A tepsi méretétől függ, hogy mennyi almára lesz szükségünk.
A sodó hozzávalóit simára keverjük, és az almák közé öntjük. Az almák kikandikáló tetejét megszórjuk a barna cukorral, és előmelegített sütőbe toljuk. 170 fokon, 20 perc alatt aranybarnára sütjük. 


Én porcukorral meghintve tálaltam, de ha hűek akarunk maradni a franciás fílinghez, akkor vanília fagyit adjunk hozzá, és karamell szósszal locsoljuk meg!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate