Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 8., szerda

Pásztor tarhonya

Pásztor tarhonya



Ezt a nagyon egyszerű egytálételt szerintem sokan ismerik, szeretik. Ez is azok közé az ételek közé tartozik, amit mindenki másképp készít.. Már a nagymamám is főzte, bár ő kemény tarhonyának hívta, és nem tett kolbászt bele. Én is az ő receptjét használom, nálunk így eredeti. Ezt szeretjük, nekünk ez az igazi!
Hozzávalók:

  • 1 kis csg. kézi tarhonya
  • 2-3 közepes krumpli
  • 1 nagy, érett paradicsom
  • 3-4 debreceni kolbász
  • ½ dl étolaj
  • 1 ek. ételízesítő
  • só ízlés szerint
Elkészítése:

A paradicsomot és a krumplit apró kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Az olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Ha megpirult, hozzádobjuk a paradicsomot is. Amint levet ereszt felöntjük vízzel, ízesítjük, majd hozzáadjuk a krumplit és a kolbászt. Sütőben, 180 fokon puhára pároljuk. Többször át kell keverni, és ha szükséges, a vége felé ismét sózni.
Savanyúsággal tálaljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate