Pásztor tarhonya
Ezt a nagyon egyszerű egytálételt szerintem sokan ismerik, szeretik. Ez is azok közé az ételek közé tartozik, amit mindenki másképp készít.. Már a nagymamám is főzte, bár ő kemény tarhonyának hívta, és nem tett kolbászt bele. Én is az ő receptjét használom, nálunk így eredeti. Ezt szeretjük, nekünk ez az igazi!
Hozzávalók:
- 1 kis csg. kézi tarhonya
- 2-3 közepes krumpli
- 1 nagy, érett paradicsom
- 3-4 debreceni kolbász
- ½ dl étolaj
- 1 ek. ételízesítő
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A paradicsomot és a krumplit apró kockákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk. Az olajon aranybarnára pirítjuk a tarhonyát. Ha megpirult, hozzádobjuk a paradicsomot is. Amint levet ereszt felöntjük vízzel, ízesítjük, majd hozzáadjuk a krumplit és a kolbászt. Sütőben, 180 fokon puhára pároljuk. Többször át kell keverni, és ha szükséges, a vége felé ismét sózni.
Savanyúsággal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése