Őszibarack krémleves
Sógornőm egyik délután beállított egy nagy tál érett barackkal. Az volt a kifejezett kívánsága, hogy csináljak krémlevest belőle, azzal a recepttel, amit a Facebook csoportomba megosztottam innen.
Jelentem, a feladatot teljesítettem!
Hozzávalók:
- 1 kg őszibarack
- 2 dl főzőtejszín
- őrölt fahéj ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A barackokat megpucoltam, megmostam, cikkekre vágtam, és feltettem főni annyi vízben, amennyi ellepi. Amikor megpuhult, cukorral, fahéjjal ízesítettem, és hozzáadtam a tejszínt. Kiforraltam, majd botmixerrel pürésítettem.
Tejszínhabbal, és friss barackkal lehűtve tálaltam!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése