Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 8., szerda

Almával rakott sertés szelet

Almával rakott sertés szelet


Kedvenc ünnepi receptem, ami minden alkalommal megállja a helyét. Különleges, finom, és nem utolsó sorban nagyon kiadós. A recept a legkisebb lányom keresztanyjától származik.


Hozzávalók:

  • 80 dkg sertés comb
  • 20 dkg bacon
  • 1/2 kg alma
  • sertéssült fűszerkeverék
  • 1 dl étolaj
  • 15 dkg reszelt sajt



Elkészítése:

A húst alaposan megmossuk, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Az olajat kikeverjük a fűszerkeverékkel, és bepácoljuk vele a húst. 1 éjszakát hagyjuk a pácban. Másnap a tepsit kibéleljük a baconnel, majd egy rétegben ráterítjük a húst. Erre terítjük az előzőleg megpucolt, és felkockázott almát. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a reszelt sajttal. Addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul rajta.
Burgonyapürével tálaljuk!


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate