Almával rakott sertés szelet
Kedvenc ünnepi receptem, ami minden alkalommal megállja a helyét. Különleges, finom, és nem utolsó sorban nagyon kiadós. A recept a legkisebb lányom keresztanyjától származik.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Az olajat kikeverjük a fűszerkeverékkel, és bepácoljuk vele a húst. 1 éjszakát hagyjuk a pácban. Másnap a tepsit kibéleljük a baconnel, majd egy rétegben ráterítjük a húst. Erre terítjük az előzőleg megpucolt, és felkockázott almát. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Ha a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a reszelt sajttal. Addig sütjük tovább, amíg a sajt meg nem pirul rajta.
Burgonyapürével tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése