Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 31., péntek

Vörösboros marharagu

Vörösboros marharagu


Még mindig a szülinapi menüről blogolok nektek. Főételként Barátnőm isteni receptje alapján készült a marharagu. Terveink szerint bográcsban készült volna, de az aznapi eső miatt a lakásba kényszerültünk. Így is fenséges, s kiadós lett, igazi ünnepi étel. Természetesen 16 főre nagyobb mennyiség készült, itt csak az alaprecept olvasható 4 főre. Készítsétek el ti is, mert nagyon finom, kár lenne kihagyni!

Hozzávalók:
  • 60 dkg marhalábszár vagy comb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 kisebb konzerv paradicsompüré (140 gr.-os)
  • 20 dkg gomba (lehet konzerv is)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1,5 dl vörösbor
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint


Elkészítés:

A kockára vágott füstölt szalonnát kipirítjuk, rátesszük a felkockázott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, a gombát, a paradicsompürét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, az áttört fokhagymát, és a felkockázott marhahúst. Sózzuk, borsozzuk, kicsit párolunk rajta, majd felöntjük a vörösborral, és annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön, fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, a fedőt levéve rövid lére beforraljuk.


Barátnőm burgonyafánkkal tálalja, én penne tésztát és csemege uborkát kínáltam hozzá!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate