Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 2., csütörtök

Krumplis lángos

Krumplis lángos


Nagyon szeretjük a lángost, sokszor sütök. Egy jó leves után szerintem kiváló második fogás. Általában a hagyományos fajtát sütöm, de a napokban a Facebookon ráakadtam erre a krumplis verzióra itt. Annyira megtetszett a receptje, hogy tervbe vettem, hogy ki kell próbálnom.
Nagyon finom, lett, érezni benne a krumplis fílinget, és a konyhába sem az olaj szag, hanem inkább a sült krumpli illata terjengett. Legközelebb vastagabbra fogom nyújtani, megállapítottuk, hogy úgy finomabb lenne, egyébként a hagyományoshoz hasonlóan ez is frissen az igazi!

Hozzávalók 8 db-hoz:
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő (vagy 1 csg. instant)
  • 1 tk. cukor
  • 2 dl tej
  • 2 tk. só
  • 25 dkg főtt, áttört krumpli
  • étolaj a sütéshez és a szaggatáshoz

Tetejére:
  • 1 nagy tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sok-sok reszelt sajt


Elkészítése:

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a lisztet, és a sót, krumplit, kidolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük. Addig a fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és a tejfölbe keverjük, illetve előkészítjük a bő olajat a sütéshez. Miután a tészta megkelt 8 részre osztom, és gombóccá egyengetem. Amikor az olaj kellően forró, a egy gombócot az olajos kezembe veszek, a két tenyeremmel ellapogatom, majd elkezdem a szélét kihúzkodni, mint a pizzánál. Kicsit vastagabbra hagyom, mint a hagyományos lángost majd szépen az olajra terítem. A lángot ilyenkor közepesre mérséklem. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Ha mind a 8 kisült, melegen, a fokhagymás tejföllel megkenve, és reszelt sajttal megszórva tálalom!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate