Üdvözöllek a blogomon!

2018. augusztus 30., csütörtök

Gyümölcsös limonádé

Gyümölcsös limonádé


Biztosan ismeritek a limonádé klasszikus víz-cukor-citromlé receptjét. Mi is szeretjük, nyaranta készítünk is mindig. Az egyetlen dolog, talán ami negatívum számomra benne, hogy a cukor sehogy se akar felolvadni, így a kancsó "eleje" szinte ízetlen marad, a "vége" meg ihatatlanul édes. De egy hajó kiránduláson vásárolt limonádénak köszönhetően sikerült megfejteni a "vendéglátós" limonádé rejtélyét. Azóta így készítjük, nem is hinnétek melyen pofon egyszerű dologról van szó.
Lányom szülinapján is limonádéztunk, kiváltva ezzel több karton szénsavas üdítőt.
Nagyobb sikere volt, mint az üdítőknek, és ne felejtsük el, hogy mennyivel költség hatékonyabb megoldás egy nagyobb társaságnál. Hiába drágább minden vendéglátóhelyen, ilyenkor nyáron.


Hozzávalók:

  • víz
  • szörp (mi málnát és bodzát használtunk)
  • citromízesítő
  • citrusféle (lime vagy citrom vagy narancs)
  • friss gyümölcs (leginkább bogyós, de jól mutat más gyümölcs is apró kockákra vágva)
  • esetleg jég kocka (mi nem tettünk bele, mert aznap nem volt olyan meleg)


Elkészítése:

Végy egy kancsót. Engedd 3/4-ig vízzel, majd kezd ízesíteni a szörppel és a citromízesítővel, míg a kívánt ízt el nem éred. Végül dobáld bele a gyümölcsöket. Nagy melegben jég kocka is mehet bele.
A szörp adja meg a limonádé alap ízét, a gyümölcsök csak kis mértékben befolyásolják azt. Inkább csak díszítéshez kell. Akinek van mentája pár friss levélkével megbolondíthatja. Mivel a szörp eleve édes, így remekül kiváltja a cukrot, és még azon sem kell izgulni, hogy felolvadjon. Ha nagyobb mennyiséget kell készítenünk, érdemes a gyümölcsöket előre előkészíteni, így mikor kiürül a kancsó, csak belemarkolunk és dobjuk is bele a frissen bekevert limonádéba.
Azonnal tálalható!


Limonádéra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate