Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 15., csütörtök

Citrom torta

Citrom torta


A Barátnőm kiváló receptje...
Nagyon könnyű és friss, kiváló vendégváró, ha az ember többet szeretne egy süteménynél. Ezt sütöttem meg magunknak a tavalyi ház szentelőre...

Hozzávalók:
2 tojás
2 ek. liszt
2 ek. cukor
3 dkg margarin
csipet só
4 gr. sütőpor

A krémhez:
500 ml tejföl (20 %-os)
5 dl habtejszín
2 db citrom
130 g cukor
1 csg. vaníliás cukor
 20 dkg babapiskóta
1 csg. expressz zselatin fix

Elkészítése:


A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport a vajas krémhez adjuk, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Papírral bélelt torta formába simítjuk és 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük (akkor készült el, ha a teteje kissé elkezd barnulni). Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot valamint a citrom héját és levét. Hozzákeverjük a zselatint is. Ha nem zselatin fix-el dolgozunk, akkor a zacskón leírtak szerint készítsük elő előtte, és úgy adjuk a krémhez. Ezután kemény habbá verjük a tejszínt - vegyünk ki belőle egy keveset a díszítéshez - majd óvatosan összekeverjük a citromos krémmel. A krém felét a tortalapra kenjük, erre megy egy sor babapiskóta, és a maradék krém. A tetejét tejszínhab rózsákkal, és negyedelt citrom karikával díszítjük. Egy éjszakát vagy minimum ár órát hűtőben dermesztjük.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate