Bögrés Raffaello
Ki ne szeretné a raffaellot? Bár ez nem a klasszikus golyó változat, ami finom kókuszos krémmel van töltve, és egy mandula csücsül a közepébe. ez egy jóval olcsóbb, és gyorsabb változat, melynek krémességét a rácsurgatott tejszín adja, mely remekül kiegészíti a kókusz pelyhek szárazabb textúráját. Nagyon finom, érdemes kipróbálni...
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- 2 bögre rétesliszt
- ½ bögre olvasztott margarin
- 1 csg. sütőpor
- 1 bögre cukor
Tetejére:
- ½ bögre cukor
- ½ bögre kókuszreszelék
- 1 bögre habtejszín
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba mérjük, és sima tésztává keverjük. Egy kisebb tepsit kivajazunk- kilisztezünk, és a masszát belesimítjuk. Rászórjuk a tetejére szánt cukrot, és a kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-30 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A forró sütire öntjük a tejszínt, amit a süti be fog szívni. Ha kihűlt, megszórjuk még kókuszreszelékkel, és szépen felkockázzuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése