Gesztenyekocka
Egy régi klasszikus gesztenyés finomság...
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek. porcukor
- 10 dkg margarin
- 6 ek. finomliszt
- 1 csg. sütőpor
- 2 ek. keserű kakaópor
Krém:
- 1 csg. vanília ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 ek. rum
A tetejére:
- 5 dl tejszín
- tortadara
Elkészítése:
A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. A margarint felolvasztjuk, és belecsurgatjuk, tovább keverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót is hozzá keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszával óvatosan összeforgatjuk. Egy kb. 31x31cm-es tepsit, sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal tűpróbáig sütjük. Kb. 20 perc.
A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A margarint porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát is. Ha a puding langyosra hűlt, azt is alaposan keverjük hozzá. A tejszínt verjük habbá.
A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és tortadarával díszítjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése