Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 8., csütörtök

Gesztenyekocka

Gesztenyekocka 


Egy régi klasszikus gesztenyés finomság...


Hozzávalók:
  • 6 db tojás 
  • 6 ek. porcukor 
  • 10 dkg margarin 
  • 6 ek. finomliszt 
  • 1 csg. sütőpor 
  • 2 ek. keserű kakaópor 

Krém:
  • 1 csg. vanília ízű pudingpor 
  • 3 dl tej 
  • 25 dkg porcukor 
  • 20 dkg margarin 
  • 50 dkg gesztenyemassza 
  • 2 ek. rum 

A tetejére:
  • 5 dl tejszín 
  • tortadara 


Elkészítése: 

A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük. A margarint felolvasztjuk, és belecsurgatjuk, tovább keverjük. A lisztet a sütőport és a kakaót is hozzá keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszával óvatosan összeforgatjuk. Egy kb. 31x31cm-es tepsit, sütőpapírral kibélelünk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal tűpróbáig sütjük. Kb. 20 perc. 
A pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A margarint porcukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a gesztenyemasszát is. Ha a puding langyosra hűlt, azt is alaposan keverjük hozzá. A tejszínt verjük habbá. 
A krémet egyenletesen a tésztára kenjük, a felvert tejszínhabot a tetejére tesszük, és tortadarával díszítjük. Minimum pár órát állni hagyjuk, és forró vizes késsel szeleteljük.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate