Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 4., vasárnap

Sárgaborsó krémleves pirított tökmaggal

Sárgaborsó krémleves pirított tökmaggal


Ezzel a remek krémleves recepttel Sógornőm lepett meg. Tudja, hogy krémleves rajongó vagyok, és ezt készítette, amikor náluk vendégeskedtük. Nem mondom, hogy gyorsan elkészül, mert azért kell bőven idő míg a sárgaborsó megfő, még akkor is, ha be volt áztatva. De megéri a fáradságot, mert egy könnyebb főétel elé ideális választás.

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 liter marhahús alaplé (én leveskockából készítettem)
  • 1 dl tejszín
  • só ízlés szerint
Leves betétje:

  • pirított tökmag

Elkészítése:

A sárgaborsót előző este beáztatjuk. A vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt sárgaborsót, és 1-2 percig együtt pároljuk. Felöntjük az alaplével, és a borsót puhára főzzük egész addig, amíg amíg a szemek elkezdenek szétfőni. Akkor hozzáadjuk a tejszínt, esetleg még egy kis vizet, ha nagyon sűrű lenne, és kiforraljuk. Majd botmixerrel pürésítjük.
A tökmagot egy serpenyőben 1-2 ek. olíva olajon megpirítjuk, kipattogtatjuk. Vigyázva, mert könnyen leég, állandóan keverni, mozgatni kell.
A krémlevest a pirított tökmaggal tálaljuk!


A sárgaborsóhoz rendkívül illik a füstölt íz világ. Ha bele szeretnénk csempészni, akkor a hagyma előtt 10 dkg apró kockákra vágott füstölt szalonnát pirítsunk ki az olajon, majd szűrőkanállal szedjük ki. A visszamaradt zsiradékra tesszük a hagymát, és a fent leírt módon készítsük el a levest.
A sült szalonna kockákat leves betétként kínáljuk hozzá. Akár a külön, akár a tökmaggal együtt is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate